خطیبزاده در نشست روز دوشنبه ۲۳ خرداد خود در رابطه با توقیف این هواپیما همچنین گفت که «این هواپیما بیش از یکسال است که به خطوط هوایی ونزوئلا فروخته شده و خدمه آن هم تماما ایرانی نیستند.»
هواپیمای باری که با نشان خطوط هوایی «امتراسور» تردد میکند و گفته میشود با هواپیمایی ماهان و نیروی قدس سپاه پاسداران مرتبط است دوشنبه گذشته در فرودگاه «اسیسا»، شهری در استان بوئنوسآیرس، توقیف شد.
سانههای اسرائیلی و برخی رسانههای دیگر اسامی پنج سرنشین ایرانی را غلامرضا قاسمی، سعید ولیزاده، محمود خسروی عراقی، عبدالباسط محمدی و مهدی موصلی ذکر کردهاند.
غلامرضا قاسمی، از فرماندهان بازنشسته سپاه پاسداران و عضو پیشین هیات مدیره شرکت هواپیمایی قشمفارسایر، پیش از این دستکم یک بار در سال ۲۰۱۸ در قاچاق سلاحهای ایران به حزبالله لبنان دست داشت.
اظهارنظر خطیبزاده درباره این که خدمه هواپیما تماما ایرانی نیستند در واقع تاییدی است بر این که ایران میپذیرد برخی از خدمه هویت ایرانی دارند.
وزارت خزانهداری آمریکا از سال ۲۰۰۸ شرکت هواپیمایی ماهان ایر را به دلیل حمایت از نیروی قدس سپاه پاسداران مورد تحریم قرار داده است.
حمله لفظی سخنگوی وزارت خارجه به مدیرکل آژانس
خطیبزاده در نشست خبری خود همچنین حملاتی لفظی را متوجه رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی کرد و سفر او به اسرائیل قبل از صدور قطعنامه شورای حکام در محکومیت ایران را اقدامی غیردیپلماتیک خواند.
او با دفاع از کاهش تعهدات اتمی ایران بعد از این قطعنامه گفت: «یک مقدار طرفهای مقابل این روزها را تحمل کنند که وقتی برخی ابعاد فنی کاهش یابد و آنها ببیند کاهش تعهدات یعنی چه.»
او همچنین در راستای کاهش دسترسیها در پاسخ به سوالی درباره سفر مدیرکل آژانس به ایران گفت: «گروسی اگر میخواهد در چارچوب مدیرکل به ایران بیاید دستورکاری میخواهد، ولی اگر بخواهد بهعنوان توریست بیاید میتواند بیاید.»
ایران بعد از قطعنامه شورای حکام برخی از دوربینهای نظارتی آژانس را در سایتهای هستهای خود از کار انداخت.
خطیبزاده در عین حال اعلام کرد اگر آمریکا به تعهدات برجامی خود برگردد «همین فردا میتوانیم به وین برویم و توافق را نهایی کنیم.»