واکنش هنرمندان به اظهارات رائفی‌پور: با همه رانت‌ها موفق به تولید هنرمند یک‌ریالی هم نشدید

شنبه ۱۴۰۱/۰۳/۱۴

تعدادی از بازیگران سینما به توییت‌ها و سخنان علی‌اکبر رائفی‌پور، از سخنرانان برنامه‌های حکومتی در ایران، درباره «دوزاری» خواندن سلبریتی‌ها و آمار «بالای تجاوز» در بین بازیگران اعتراض کردند.

مهراب قاسمخانی، حمید فرخ‌نژاد، ستاره اسکندری، رامبد جوان، محسن تنابنده و جواد هاشمی، از جمله هنرمندانی بودند که با انتشار متن‌هایی در اینستاگرام و توییتر خود به این سخنان اعتراض کردند.

برخی از هنرمندان از جمله الهام پاوه‌نژاد این سخنان را «تعرض آشکار کلامی» خواندند.

رائفی پور در توییتی نوشته بود: «با توجه به آمار بالای تجاوز و تعرض جنسی در سینما و افشاگری‌های روزانه این جماعت دوزاری علیه هم! به نظر می‌آد اگر کسانی که بهشون تجاوز نشده اعلام کنند، کاربردی‌تر باشه».

او همچنین در واکنش به بیانیه هنرمندان با عنوان «تفنگت را زمین بگذار»، ضمن انتشار توییت‌هایی با هشتک «#گرین_کارتت_را_زمین_بگذار»، «#گدایان_شهرت» و «#سلبریدی»، هنرمندان را «دوزاری» توصیف کرده بود.

در واکنش به این سخنان، برخی از هنرمندان نوشتند که افرادی چون رائفی‌پور و دیگر نهادهای حکومتی با وجود رانت فراوان و سرکوب دیگر هنرمندان، موفق به «تولید دو تا هنرمند یک ریالی» هم نشدند و برای ترویج فرهنگ مورد علاقه خود «از زور و باتوم و گشت ارشاد و ساندیس استفاده» می‌کنند.

پرستو صالحی، بازیگری که به تازگی ایران را ترک کرده است نیز نوشت: «آن روزی که امثال تو باید با داروی نظافت تغییر قیافه بدن از ایران فرار کنند دور نیست. فقط ماندم که شما را کدام کشور قبول می‌کنه. آهان مگه طالبان ازتون استقبال کنه.»

ستاره اسکندری هم در واکنش به این نوشته‌ها این شعر را نوشت که «در مملکت چو غرش شیران گذشت و رفت، این عوعو سگان شما نیز بگذرد.»

برخی نیز این نوشته رائفی‌پور را یادآوری کردند که سال ۹۶ و پس از حمایت امیر تتلو از ابراهیم رئیسی او را معیار «تشخیص حق از باطل» خوانده بود.

پس از بیانیه حدود ۲۰۰ نفر از سینماگران با عنوان «تفنگت را زمین بگذار» و حمایت برخی سینماگران ایرانی در جشنواره کن از اعتراضات مردمی در ایران، حملات به هنرمندان افزایش یافته است.

هنرمندان امضاکننده بیانیه «تفنگت را زمین بگذار»، با اشاره به اعتراضات آبادان و دیگر اعتراضات در سراسر کشور، از نیروهای نظامی عامل سرکوب مردم خواسته‌اند سلاح‌های خود را زمین بگذارند.

زر امیرابراهیمی هم هنگام دریافت جایزه بهترین بازیگر زن در جشنواره کن با مردم آبادان ابراز همدردی کرد و سعید روستایی، کارگردان فیلم «برادران لیلا» نیز همدردی و همراهی خود را با مردم آبادان ابراز کرد.

در همین حال زر امیر ابراهیمی در مصاحبه با سی‌ان‌ان خبر داد که پس از دریافت این جایزه به دلیل بازی‌اش در فیلم «‌عنکبوت مقدس»، حدود ۲۰۰ پیام تهدیدآمیز دریافت کرده است.

سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمله به فیلم عنکبوت مقدس، برنده جایزه جشنواره کن، این فیلم را «توهین به اعتقادات» خواند و تهدید کرد که سازندگانش به مسیر «سلمان رشدی‌»ها در «آیات شیطانی» رفته‌اند.

عنکبوت مقدس، به کارگردانی علی عباسی، با بازی بازیگرانی از جمله زر امیرابراهیمی و مهدی بجستانی، بر اساس ماجرای واقعی قتل‌های سعید حنایی ساخته شده است.

سعید حنایی یک قاتل زنجیره‌ای بود که با هدف کشتن کارگران جنسی، ۱۶ زن را در مشهد به قتل رساند و در فروردین سال ۸۱ اعدام شد.

فیلم عنکبوت مقدس در هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن فرانسه به نمایش درآمد و زر امیرابراهیمی، نخل طلای بهترین بازیگر زن این جشنواره معتبر را به دست آورد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.