• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دختر مراد طاهباز: بریتانیا به ما گفته ایران پدرم را آمریکایی می‌داند

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۳:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

رکسان طاهبار، دختر بزرگ مراد طاهباز، پژوهشگر محیط‌زیستی سه تابعیتی زندانی در ایران، با انتقاد از عملکرد دولت بریتانیا به دلیل فراهم نکردن زمینه آزادی پدرش، گفت: «وزارت خارجه بریتانیا به ما گفته ایران به این نتیجه رسیده که پدر من آمریکایی است.»

رکسان طاهباز که در جنوب غربی لندن زندگی می‌کند، در گفت‌وگو با روزنامه گاردین، خواستار اقدام دولت بریتانیا برای آزادی پدرش شد و گفت این در صلاحیت جمهوری اسلامی نیست که مشخص کند پدرش اهل کجاست.

رکسان طاهباز گفت پدرش در لندن به دنیا آمده و از چهار سالگی در بریتانیا به مدرسه رفته و تنها دوران دانشگاه را در آمریکا به سر برده است.

او اضافه کرد ویدا طاهباز، مادرش نیز (که همچنین سه تابعیتی است) از زمانی که با پدرش ازدواج کرد، نزدیک به چهل سال پیش، پاسپورت بریتانیایی داشته است.

رکسان طاهباز با تاکید بر این که نمی‌تواند باور کند که دولت بریتانیا پرونده پدرش را رها کرده، گفت: «بزرگترین نگرانی ما این بوده که چون تنها خانواده‌ غیرمشهور بودیم، فراموش شویم.»

در اواخر اسفند، نازنین زاغری و انوشه آشوری، شهروندان ایرانی-بریتانیایی که سال‌ها در ایران زندانی بودند، آزاد شدند و به خانه‌هایشان در بریتانیا بازگشتند.

به نوشته گاردین، یک هفته پیش از آزادی این دو، وزارت خارجه بریتانیا به خانواده طاهباز گفته بود که آزادی مراد طاهباز بخشی از هر توافقی خواهد بود.

اما این زندانی ۶۶ ساله ایرانی-‌بریتانیایی-آمریکایی همراه با نازنین زاغری و انوشه آشوری آزاد نشد و اکنون همچنان در زندان اوین به سر می‌برد.

به نوشته گاردین، خانواده طاهباز در چهار سال گذشته توصیه دولت بریتانیا برای صحبت نکردن با رسانه‌ها را عمل کردند تا «هیچ مذاکره‌ای را به خطر نیندازند.»

بر اساس این گزارش، مراد طاهباز به دلیل این که ویدا طاهباز، همسرش، در این سال‌ها در ایران ممنوع الخروج بوده، وضعیت پیچیده‌‌ای داشته است. همچنین این وضعیت به دلیل سه ملیتی بودن مراد طاهباز پیچیده‌تر شده است.

در حالی که دولت بریتانیا پیشتر دو بار به خانواده طاهباز از توافقی خبر داده بود که بر اساس آن ممکن بوده طاهباز از زندان آزاد شود اما برخلاف دیگر زندانیان دوتابعیتی، در ایران بماند، روکسان طاهباز گفت: «ما به شدت با این رویکرد مخالفت کردیم. ما کاملا مطمئن بودیم که اگر آنها این کار را انجام دهند، به محض این که بقیه زندانیان دوتابعیتی به خانه بازگردند، او دوباره زندانی خواهد شد و این دقیقا همان چیزی بود که اتفاق افتاد.»

طاهباز در جریان آزادی انوشه آشوری و نازنین زاغری به مدت چهل و هشت ساعت از زندان اوین خارج و سپس به این زندان بازگردانده شد.

مراد طاهباز سال ۹۶ به همراه هشت فعال محیط زیست دیگر بازداشت و به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

پیشتر نازنین زاغری که شش سال در ایران زندانی بود پس از آزادی در اولین کنفرانسی خبری خود در لندن گفت آزادی او که باید شش سال پیش اتفاق می‌افتاد. زاغری همچنین خواستار آزادی باقی زندانیان از جمله مراد طاهباز شد.

همزمان با آزادی زاغری و آشوری اعلام شد که بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی بریتانیا به ایران پرداخت شد.

در حالی که همچنان تعداد دیگری از شهروندان دوتابعیتی و نیز شهروندان چند کشور دیگر از جمله فرانسه، آمریکا و آلمان در ایران زندانی هستند، جمهوری اسلامی متهم است با «گروگان گرفتن» اتباع خارجی در تلاش برای پیشبرد خواسته‌های خود از کشورهای دیگر ست.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

مقام نظامی آمریکا هشدار داد: در صورت تشدید تنش‌ها از مراکز سپاه فاصله بگیرید
۱

مقام نظامی آمریکا هشدار داد: در صورت تشدید تنش‌ها از مراکز سپاه فاصله بگیرید

۲

آمریکا ۸ صرافی و شرکت مستقر در کانادا را به‌دلیل همکاری با جمهوری اسلامی تحریم کرد

۳

نکونام درباره شایعه جانشینان خارجی‌اش: واقعیت همان چیزی است که مدیران تراکتور می‌گویند

۴

روایت رسانه‌های آمریکایی از تفاوت نظر در تیم ترامپ بر سر موضوع ایران

۵

گسترش محاصره ایران از دریا و هوا به مرزهای زمینی؛ سنتکام از تشکیل «دروازه آهنین» خبر داد

انتخاب سردبیر

  • حسین خیراندیش، مدعی طب سنتی، به اتهام کلاهبرداری بازداشت شد

    حسین خیراندیش، مدعی طب سنتی، به اتهام کلاهبرداری بازداشت شد

  • قوه قضاییه از اعدام سه نفر در پرونده اعتراضات دی‌ماه کرج خبر داد

    قوه قضاییه از اعدام سه نفر در پرونده اعتراضات دی‌ماه کرج خبر داد

  • گسترش محاصره ایران از دریا و هوا به مرزهای زمینی؛ سنتکام از تشکیل «دروازه آهنین» خبر داد

    گسترش محاصره ایران از دریا و هوا به مرزهای زمینی؛ سنتکام از تشکیل «دروازه آهنین» خبر داد

  • شاهزاده رضا پهلوی جایزه آزادی بنیاد فریدریش ناومان را از طرف مردم ایران دریافت کرد

    شاهزاده رضا پهلوی جایزه آزادی بنیاد فریدریش ناومان را از طرف مردم ایران دریافت کرد

  • پارسیان؛ بانک خصوصی یا بانک ستاد اجرایی؟
    گزارش ویژه

    پارسیان؛ بانک خصوصی یا بانک ستاد اجرایی؟