

اعتراض کاربران رسانههای اجتماعی به افزایش چند برابری قیمت آرد و به دنبال آن، گران شدن شدید نان و اقلامی مانند ماکارونی همچنان ادامه دارد؛ چند نماینده مجلس نیز از اقدام دولت رئیسی انتقاد کرده و از جمله گفتهاند صبر مردم را آزمایش نکنیم.
چند نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از چند برابر شدن قیمت آرد، برای آن دلایل مختلفی از جمله نئولیبرالیسم یا ناکارآمدی دولت رئیسی برشمردهاند.
جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، با تاکید بر اینکه آزاد کردن قیمت آرد و محاسبه آن با نرخ جهانی یک اشتباه فاحش مدیران دولت است، هشدار داد: «صبر مردم را آزمایش نکنیم، آستانه تحمل مردم سالهاست به پایینترین حد ممکن رسیده است.»
علیرضا پاکفطرت، نماینده شیراز در مجلس، نیز گفت: «با سفره زندگی و معیشت مردم نمیشود بازی کرد.»
احمد نادری، نماینده تهران، هم آزادسازی قیمتها به این شکل را «از اصول پایهای نئولیبرالیسم» خواند و هشدار داد که این «افزایش عجیب قیمت قوت غالب مردم» محرومان را «درگیر بازی بقا» خواهد کرد.
مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ اختیار حذف ارز ترجیحی از کالاهای اساسی را به دولت واگذار کرد، و دولت ابراهیم رئیسی نیز اعلام کرد «اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی» را از پایان ماه رمضان آغاز میکند.
به این ترتیب با حذف یارانه آرد، قیمت آرد بین پنج تا ۱۰ برابر افزایش یافت اما مقامهای دولتی میگویند این افزایش فقط در آرد صنفی و صنعتی روی داده است.
در روزهای اخیر فهرستی از قیمتهای جدید نانهای موسوم به فانتزی در رسانههای اجتماعی منتشر شد؛ اتحادیه صنف نانهای حجیم و نیمهحجیم تهران این فهرست را تکذیب کرد اما بدون ارائه رقمهای جدید، فقط گفت این قیمتها پیشنهادی بوده و هنوز تصویب نشده است.
مطابق این فهرست، کمترین میزان افزایش قیمت مربوط به نان باگت تکنفره است که قیمت آن از ۲۳۰۰ تومان به ۵۰۰۰ هزار تومان میرسد.
برخی مقامهای دولت رئیسی گفتهاند نانهای سنتی گران نخواهند شد؛ وزیر جهاد کشاورزی نیز روز سهشنبه گفت بابت افزایش قیمت آرد «یارانه جدید به مردم پرداخت میشود که بیشتر از مقدار افزایش هزینهها خواهد بود».
در روزهای گذشته گرانی ماکارونی و روغن اعتراض بسیاری از شهروندان را در پی داشت.
وبسایت تجارت نیوز با انتشار پیامهایی نوشت اگرچه مسئولان عواملی همچون احتکار و قاچاق کالا را عامل اصلی افزایش چند برابری قیمت این محصولات میدانند، اما مردم دولت را مقصر اصلی این نوع تورم میدانند.
جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی، «بحران جهانی امنیت غذایی به دلیل جنگ روسیه و اوکراین» و جلوگیری از «قاچاق گسترده محصولات تولیدی با آرد» را دلایل اصلی آزادسازی قیمت آرد ذکر کرد.
طی چند هفته اخیر در ایران قیمت آرد از هر کیلوگرم دوهزار و پانصد تومان به بیش از ۱۶ هزار تومان افزایش داشته است.