اولین جلسه پارلمان جدید عراق به تنش کشیده شد؛ انتقال رییس موقت به بیمارستان

یکشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۹

اولین جلسه پارلمان جدید عراق که سه ماه پس از برگزاری انتخابات تشکیل شده، بعد از آن که نمایندگان نتوانستند درباره فراکسیون اکثریت و انتخاب رییس پارلمان توافق کنند، به تنش کشیده شد و رییس سنی و موقت پارلمان به بیمارستان منتقل شد.

در این جلسه که روز یکشنبه ۱۹ دی در بغداد با تاخیر آغاز شد، دو جناح سیاسی رقیب، یعنی بلوک مقتدا صدر روحانی پرنفوذ و «چارچوب هماهنگی» شامل گروه‌های شیعی، هر دو ادعا کردند اکثریت پارلمان را در اختیار دارند.

به گزارش رویترز، پس از بحث‌ها و فریادهای نمایندگان، محمود المشهدانی رییس سنی و موقت پارلمان تصمیم گرفت جلسه را به تعویق بیاندازد.

بر اساس گزارش این خبرگزاری، المشهدانی در جلسه روز یکشنبه ناگهان دچار عارضه شد و با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد.

هنوز جزئیات بیشتری درباره بیماری مسن‌ترین عضو پارلمان جدید عراق اعلام نشده، اما برخی رسانه‌ها اعلام کردند که ممکن است المشهدانی از سوی برخی نمایندگان بلوک صدر مورد حمله قرار گرفته باشد.

بنا بر گزارش‌ها، پس از نامه چارچوب هماهنگی گروەهای شیعی که در آن این گروه‌ها خود را فراکسیون اکثریت پارلمان نامیدند، زد و خورد در داخل مجلس بە وجود آمد.

همچنین به بر اساس گزارش خبرنگار ایران‌اینترنشنال، اکنون اوضاع در بغداد بسیار پر تنش است.

قرار است در اولین جلسه، رییس پارلمان به همراه دو معاونش انتخاب شود و اولین قدم برای تشکیل دولت جدید عراق برداشته شود.

پارلمان عراق پس از برگزاری اولین جلسه خود، به مدت سی روز فرصت دارد تا رییس جمهوری جدید را از بزرگترین فراکسیون پارلمانی انتخاب کند و سپس رییس جمهور از فراکسیون اکثریت درخواست تشکیل دولت خواهد کرد.

نمایندگان عضو بلوک صدر که در انتخابات اخیر پارلمان، بیشترین کرسی‌ها را در پارلمان عراق از آن خود کردند کفن‌پوش وارد جلسه پارلمان شدند. آنان اکنون ۷۳ کرسی از ۳۲۹ کرسی پارلمان را در اختیار دارند.

پیشتر گروه‌های شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی که حدود دو سوم کرسی‌های خود را از دست دادند، با برگزاری چندین تظاهرات، به نتایج انتخابات پارلمانی عراق اعتراض کردند، اما دستگاه قضایی عراق شکایت آنان در این زمینه را رد کرد.

به تنش کشیده شدن اولین جلسه از پارلمان جدید عراق در ادامه تنش‌های ماه‌های اخیر است که در جریان آنها به اقامتگاه مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز حمله شد.

به نظر می‌رسد همچنان در آینده، کشمکش‌های زیادی میان گروه‌های رقیب برای انتخاب رییس جمهور و نخست وزیر بعدی عراق به وجود آید.

بر اساس یک توافق غیررسمی، ریاست جمهوری عراق که نقشی عمدتا تشریفاتی دارد باید در اختیار یک سیاستمدار کرد، نخست وزیری در دستان شیعان و ریاست پارلمان عراق نیز بر عهده یک سیاستمدار سنی باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.