هند هم کیوی ایران را نپذیرفت؛ اتحادیه بارفروشان: ایرانیان مستحق خوردن نیترات نیستند

پس از انتشار خبرهایی درباره ممنوعیت فلفل دلمه‌ای ایران به روسیه، مسئولان صنفی می‌گویند هند نیز کیوی ایران را نپذیرفته است؛ یک مسئول صنفی نیز با اشاره به سموم روی محصولات گفت: ایران مستحق خوردن نیترات نیستند.

روز شنبه دو مسئول صنفی خبر دادند که هند از مدتی پیش کیوی صادراتی ایران را به دلیل عدم رعایت استاندارد مربوط به سموم باقی‌مانده روی این محصول نمی‌پذیرد.

صدرالدین نیاورانی، نایب رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی، با اشاره به اینکه هندوستان کیوی ایران را به‌علت وجود «سفیدک» روی پوست کیوی تایید نکرده گفت: هند از یک سال پیش این موضوع را مطرح کرده بود اما وزارت کشاورزی تاکنون اقدامی در این باره انجام نداده است.

مصطفی دارایی‌نژاد، رییس اتحادیه بارفروشان، نیز به ایلنا گفت: از امسال برخی کشورهای واردکننده محصولات کشاورزی، از جمله عمان، قطر، هند، روسیه، امارات و پاکستان، دیگر تاییدیه سازمان حفظ نباتات ایران را قبول ندارند و خواستار تولید و صادرات بر مبنای استانداردهای خود هستند.

او هشدار داد: دقت در نبود سموم نباید فقط مختص محصولات صادراتی باشد و ایرانیان هم مستحق خوردن نیترات و دیگر سموم باقی‌مانده در محصولات کشاورزی نیستند.

هفته گذشته نیز رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی خبر داده بود که روسیه محموله صادراتی فلفل دلمه‌ای ایران را به علت «نداشتن گواهینامه باقیمانده سموم کشاورزی» و «نقض مکرر استانداردهای بهداشتی» نپذیرفته و بازگردانده است.

مدتی پیش نیز پاکستان محموله ۳ هزار و ۵۰۰ تن سیب زمینی وارداتی از ایران را به خاطر وجود «آلودگی خطرناک» برگشت زده بود.