• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تعهد تاریخی ۲۰ کشور جهان برای توقف سرمایه‌گذاری در پروژه‌های سوخت فسیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۰، ۱۴:۴۹ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۶:۵۲ (‎+۰ گرینویچ)

آمریکا، کانادا و ۱۸ کشور دیگر در جریان نشست اقلیمی سازمان ملل در گلاسگو متعهد شدند تا پایان سال ۲۰۲۲ تامین مالی پروژه‌های سوخت فسیلی را متوقف کرده و در عوض بودجه این پروژه‌ها را صرف انرژی‌های پاک کنند.

علاوه بر آمریکا و کانادا، هجده کشور بریتانیا، دانمارک، سوییس، ایتالیا، پرتغال، اسلوونی، فنلاند، کاستاریکا، آلبانی، فیجی، مالی، مولداوی، اتیوپی، گامبیا، نیوزلند، جزایر مارشال، سودان جنوبی و زامبیا نیز این تعهدنامه را امضا کرده‌اند.

فعالان محیط زیست این تعهد را اقدامی تاریخی در قطع بودجه پروژه‌های سوخت فسیلی توصیف کرده‌اند؛ با این حال کشورهای آسیایی از جمله چین، ژاپن و کره جنوبی که بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان سوخت‌های فسیلی هستند در بین امضاکنندگان حضور ندارند.

این سه کشور آسیایی به همراه سایر شرکت‌کنندگان در نشست اقلیمی گلاسگو در اقدامی تاریخی بر سر توقف تامین اعتبار پروژه‌های بین‌المللی زغال‌سنگ به توافق رسیدند، اما تعهدنامه ۲۰ کشور پا را از این هم فراتر گذاشته و همه سوخت‌های فسیلی از جمله نفت و گاز را نیز در بر می‌گیرد.

علاوه بر این بیست کشور، پنج نهاد و موسسه مالی بزرگ جهان از جمله «بانک سرمایه‌گذاری اروپا» و «بانک توسعه شرق آفریقا» نیز این تعهدنامه را امضا کرده‌اند.

آمارها نشان می‌دهد کشورهای امضاکننده از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ مجموعا به طور متوسط سالی ۱۸ میلیارد دلار در پروژه‌های بین‌المللی سوخت فسیلی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

پروژه‌های نفت، گاز و زغال‌سنگ تاثیر بسزایی در افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تغییرات آب و هوایی ایفا می‌کنند و در سال‌های گذشته فعالان محیط زیست فشار زیادی به دولت‌ها و نهادهای مالی برای توقف سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها وارد کرده‌اند.

دانشمندان می‌گویند جهان باید برای جلوگیری از آثار فاجعه‌بار تغییرات آب و هوایی، تا سال ۲۰۵۰ میزان گرمایش زمین را در حد ۱/۵ درجه نگه دارد. آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید برای رسیدن به این هدف، توقف سرمایه‌گذاری در پروژه‌های سوخت فسیلی و در عوض سرمایه‌گذاری گسترده در فناوری‌های سبز ضرورت دارد.

برآورد تحلیلگران موسسه برنشتاین این است که تا سال ۲۰۵۰ سالانه بین دو تا چهار تریلیون دلار سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی با انتشار کربن اندک لازم است.

Banner

پربازدیدترین‌ها

اکسیوس به نقل از فرمانده سنتکام: حملات به جنوب ایران به اوج اثربخشی رسیده بود
۱

اکسیوس به نقل از فرمانده سنتکام: حملات به جنوب ایران به اوج اثربخشی رسیده بود

۲

اعتصاب غذای زندانیان محکوم به اعدام در زندان قزل‌حصار وارد سومین هفته شد

۳

ترامپ کمبود مهمات آمریکا را رد کرد و تهدیدهایش علیه ایران را ادامه داد

۴

صف آرژانتینی‌ها برای چاپ شعار جنجالی «مالویناس متعلق به آرژانتین است»

۵

ایرانیان ده‌ها شهر جهان در سالروز درگذشت شاهان پهلوی تجمع کردند

انتخاب سردبیر

  • فرمانده حشد شعبی: شبه‌نظامیان عراقی برای مقابله با حمله زمینی آمریکا در ایران حضور دارند
    اختصاصی

    فرمانده حشد شعبی: شبه‌نظامیان عراقی برای مقابله با حمله زمینی آمریکا در ایران حضور دارند

  • افزایش درخواست تقسیط خدمات درمانی به‌دنبال تشدید بحران اقتصادی

    افزایش درخواست تقسیط خدمات درمانی به‌دنبال تشدید بحران اقتصادی

  • بحران جدی کمبود دارو در ایران و اعلام آمادگی کامل برای تامین نیاز دارویی زائران اربعین

    بحران جدی کمبود دارو در ایران و اعلام آمادگی کامل برای تامین نیاز دارویی زائران اربعین

  • سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

    سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی