بنیامین نتانیاهو: ایران اشتباه بزرگی کرد و تاوان آن را خواهد پرداخت

بنیامین نتانیاهو: ایران اشتباه بزرگی کرد و تاوان آن را خواهد پرداخت
خلاصه

ایران نزدیک به ۲۰۰ موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد. سپاه پاسداران اعلام کرد این حمله انتقام کشته شدن اسماعیل هنیه، حسن نصرالله و عباس نیلفروشان بود. اسرائیل می‌گوید بیشتر موشک‌ها رهگیری شدند

اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا خواستار «تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران» شد

اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا، روز چهارشنبه ۱۱ مهر در واکنش به حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، با ارسال نامه‌ای به دولت استرالیا، خواستار «تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» از سوی این کشور شد.

این اتحادیه بر لزوم «برخورد قاطع با عوامل و نیابتی‌های سپاه پاسداران در خاک استرالیا» تاکید کرد.

دانمارک از وقوع دو انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل در کپنهاگ خبر داد

پلیس دانمارک روز چهارشنبه ۱۱ مهر اعلام کرد در حال بررسی دو انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل در شهر کپنهاگ است.

در بیانیه‌ پلیس آمده است که این انفجارها هیچ تلفاتی نداشته‌اند.

نیوزیلند حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد

وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند، روز چهارشنبه ۱۱ مهر، با انتشار پستی در حساب ایکس خود در واکنش به حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل نوشت که این کشور حمله شبانه جمهوری اسلامی به اسرائیل را «به صراحت» محکوم می‌کند.

پیترز تاکید کرد: «این نوعی تشدید تنش است که نیوزلند و شرکا نسبت به آن هشدار داده‌اند.»

وزیر امور خارجه نیوزیلند گفت که در حال حاضر غیرنظامیان در سراسر خاورمیانه به دلیل ادامه درگیری‌ها، متحمل رنج‌های غیرقابل تحملی شده‌اند: «ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم از اقدامات تلافی‌جویانه بیشتر، دست بکشند. حداکثر خویشتن‌داری و رسیدن به راه‌حل‌های دیپلماتیک ضروری است.»

پیترز اعلام کرد: «توصیه ما به نیوزلندی‌ها واضح و ساده است: به لبنان، اسرائیل یا ایران سفر نکنید و اگر در آن کشورها هستید، همین الان آنجا را ترک کنید. همان‌طور که ۲۴ ساعت گذشته نشان داد، وضعیت در خاورمیانه به شدت بی‌ثبات است.»

نیوزیلند همچنین حمله تروریستی در یافای اسرائیل را محکوم کرد.

فرمانده حزب‌الله که مسئول انتقال پول و سلاح از ایران به لبنان بود، کشته شد

ارتش اسرائیل اعلام کرد در حملات روز سه‌شنبه ۱۰ مهر به لبنان، محمد جعفر قصیر، از فرماندهان حزب‌الله را که مسئول انتقال پول و سلاح از ایران به لبنان بود، کشته است.

وزارت دادگستری آمریکا برای اطلاعات منجر به بازداشت قصیر، ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرده بود.

قصیر، مشهور به «حاج فادی» که با قاچاق فرش، سیگار، آهن و نیترات آمونیوم به بیروت، به یک میلیاردر تبدیل شد، در سال ۹۷ در سفری همراه با بشار اسد به ایران، با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرده بود.

او که از اعضای قدیمی حزب‌الله لبنان بود، در روند فروش نفت قاچاق ایران با سپاه پاسداران همکاری می‌کرد و پول حاصل از آن را به لبنان می‌برد.

محمد جعفر قصیر به همراه سپاه پاسداران در تولید و توزیع مواد مخدر در کشورهای عربی نیز نقش داشت.

نزدیکی قصیر به فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، به او امکان دسترسی به فرودگاه دمشق، مرزهای ایران، عراق و سوریه را داده بود.

او در نتیجه فعالیت‌های اقتصادی خود، از فرمانده یک واحد نظامی به سرکرده یک امپراتوری مالی تبدیل شد.

خرید هزاران هکتار ملک و سرقت تعداد زیادی اسب از یک مزرعه در جریان جنگ سوریه، تنها بخشی از فعالیت‌های امپراتوری اوست.

تمدید لغو تمام پروازها در ایران

جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد «برای حفظ ایمنی پروازها و شرایط منطقه»، تمام پروازها در سراسر کشور تا ساعت پنج صبح فردا پنج‌شنبه ۱۲ مهر باطل اعلام می‌شود.

اعلام لغو پروازها در ایران پس از پایان موشک‌پرانی جمهوری اسلامی به اسرائیل و در حالی صورت گرفت که آسمان کشور در هنگام انجام این عملیات، «کلیر» نشده بود و ترافیک هوایی بر فراز ایران برقرار بود.

به گفته یازرلو، شرکت‌های هواپیمایی در مورد انجام پروازها در روزهای آینده اطلاع‌رسانی لازم را انجام خواهند داد.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت که این سازمان، اطلاعات لازم را برای انجام پروازها متعاقبا اعلام خواهد کرد.

تحلیلمهرزاد بروجردی:‌ گمان نمی‌کنم اسرائیل و جمهوری اسلامی مایل به یک جنگ تمام عیار باشند

مهرزاد بروجردی، رییس دانشکده علوم انسانی و علوم آموزش در دانشگاه علم و فن‌آوری میزوری در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال با اشاره به این‌که هنوز هم فکر می‌کند اسرائیل و جمهوری اسلامی «در حال روکم کنی» هستند گفت: «هیچ ضمانتی وجود ندارد که این وضعیت به جنگی تمام عیار تبدیل شود.»

بروجردی تاکید کرد: «شاید جمهوری‌اسلامی فکر می‌کند مشت‌های زیادی خورده است و اگر پاسخ ندهد، اسرائیل می‌تواند کارهای دیگری انجام دهد.»

به گفته بروجردی، در مقابل منطقی به نظر می‌رسد که اسرائیل سامانه‌های موشکی جمهوری اسلامی را از کار بیندازد تا حمله دومی علیه او صورت نگیرد: «یا این‌که می‌تواند از این فرصت استفاده کند و به تاسیسات اتمی ایران ضربه بزند یا زیرساخت‌ها و مناطق مهم مانند پالایشگاه‌ها را بزند که ایران را با مشکلات عدیده اقتصادی روبه‌رو کند.»

این تحلیل‌گر سیاسی معتقد است که در حال حاضر دو طرف در حال «دمیدن در بوق تبلیغاتی» خودشان هستند و می‌خواهند اوضاع را به نفع خود نشان دهند: «اما این سوال جدی مطرح است که آیا توانایی موشکی ایران در همین حد است یا بیشتر است؟»

رییس ستاد کل نیروهای مسلح: ۳ پایگاه نظامی هوایی اصلی اسرائیل از جمله اهداف ما بودند

محمد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، درباره موشک‌پرانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اسرائیل گفت: «نیروی هوافضای سپاه پاسداران با عملیات قهرمانانه خود، انتقام بسیاری از جنایات صهیونیست‌ها را گرفت.»

به گفته باقری، دو ماه گذشته، «دو ماه بسیار سخت برای ملت ایران و محور مقاومت» بود.

او تاکید کرد: «از هنگام ترور شهید هنیه در تهران تا درخواست مکرر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها مبنی بر این‌که "شما خویشتن‌داری کنید تا آتش‌بس را در غزه برقرار کنیم"، دوره سختی در خویشتن‌داری را پشت‌ سر گذاشتیم.»

به گفته باقری، در مقابل اسرائیل در این دو ماه، «با حمایت آمریکا و حتی چراغ سبز آمریکایی‌ها جنایات خود را افزایش داد و قتل‌ عامی را علیه مردم لبنان و به‌ویژه شهادت مجاهد کبیر شهید سید حسن نصرالله و همچنین مستشار عالی سپاه پاسداران در لبنان سردار شهید نیلفروشان اجرا کردند که جنایات بزرگی بود و دیگر وضعیت قابل تحمل نبود».

رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفت که سپاه پاسداران «با عملیات ارزشمند موشکی خود»، توانست «پایگاه‌های مهمی» در اسرائیل را هدف قرار دهد: «جمهوری اسلامی رعایت موازین لازم را به انجام رساند و فقط پایگاه‌های نظامی زده شد و سه پایگاه نظامی هوایی اصلی رژیم صهیونیستی، موساد به‌عنوان مرکز ترور، پایگاه هوایی نواتیم به‌عنوان پایگاه هواپیماهای اف-۳۵، پایگاه هوایی هاتسریم (ختساریم) به‌عنوان پایگاهی که برای ترور شهید نصرالله عزیز مورد استفاده قرار گرفت، رادارهای راهبردی و همچنین مراکز تجمع تانک‌ها، نفربرها و نفرات رژیم در منطقه پیرامون غزه که قتل‌عام مردم غزه را به‌عهده داشتند، مورد هدف قرار گرفت.»

باقری گفت که در این عملیات، مراکز اقتصادی و صنعتی اسرائیل و مردم هدف قرار نگرفتند در حالی که به گفته او، این کار «کاملا امکان‌پذیر بوده» است.

این مقام عالی‌رتبه نظامی جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرد که آمریکا از روش گذشته خود دست بردارد و اسرائیل را «متوقف کند» تا منطقه به‌سمت آرامش پیش برود.

استرالیا حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا، با انتشار پستی در حساب ایکس خود نوشت که استرالیا حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم می‌کند. 

آلبانیزی تاکید کرد: «این یک تشدید تنش بسیار خطرناک است. استرالیا و جامعه جهانی در فراخوان‌ها برای کاهش تنش صریح بوده‌اند. خصومت‌های بیشتر، غیرنظامیان را در معرض خطر قرار می‌دهد. ما وضعیت را از نزدیک زیر نظر داریم و استرالیایی‌های ساکن اسرائیل را تشویق می‌کنیم تا توصیه‌های مقامات محلی را دنبال کنند.»

هم‌زمان سناتور سایمون برمینگام، رهبر مخالفان در مجلس سنای استرالیا و وزیر امور خارجه در دولت سایه نیز در حساب ایکس خود نوشت: «حمایت جمهوری اسلامی از تروریسم، از جمله حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها، رنج زیادی را بر بسیاری وارد کرده است.»

او در ادامه تاکید کرد: «ما حملات جمهوری اسلامی به اسرائیل را از طریق گروه‌های نیابتی و حملات مستقیم آنان را محکوم می‌کنیم. استرالیا باید از حق اسرائیل برای دفاع از خود و حذف چنین تهدیدهایی حمایت کند.»

نخست‌وزیر بریتانیا: این وضعیت غیرقابل تحمل است، کنار اسرائیل ایستاده‌ایم

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا که در زمان شروع حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در حال گفت‌‎وگو با بنیامین نتانیاهو بود، در بیانیه‌ای تلویزیونی با اشاره به این حملات گفت: «این وضعیت غیرقابل تحمل است. ما در کنار اسرائیل ایستاده‌ایم و حق این کشور برای دفاع از خود در برابر این تجاوز را به رسمیت می‌شناسیم.»

او افزود :«جمهوری اسلامی که برای مدت طولانی خاورمیانه را تهدید کرده است، باید این حملات را به همراه نیروهای نیابتی خود مانند حزب‌الله متوقف کند.»

استارمر در ادامه با اشاره به اینکه منطقه در آستانه یک بحران است و خطر محاسبه نادرست وجود دارد، نگران است و وضعیت در لبنان به طور فزاینده‌ای وخیم شده است، گفت: «ما از درخواست معقول اسرائیل برای امنیت مردمش حمایت می‌کنیم. امروز با نخست‌وزیر نتانیاهو، پادشاه اردن، رئیس‌جمهوری مکرون و صدراعظم شولتز صحبت کردم. در هفته گذشته نیز با دیگر رهبران، از جمله نخست‌وزیر لبنان و رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین، برای یافتن راه‌حلی سیاسی برای درگیری‌ها در لبنان و غزه گفتگو کردم.»

وزیر دفاع آمریکا: تهران و گروه‌های نیابتی‌اش به هر گونه حمله‌ای پایان دهند

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در پی حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای گفت: «امروز، نیروهای ایالات متحده در خاورمیانه چند موشک پرتاب شده از سوی جمهوری اسلامی به سمت اسرائیل را رهگیری کردند. ما به تعهد خود برای همکاری با اسرائیل در دفاع از این کشور عمل کردیم.»

او در این بیانیه گفت: «ما این اقدام تجاوزکارانه و ظالمانه جمهوری اسلامی را محکوم می کنیم و از تهران می‌خواهیم که هر گونه حمله بیشتر، از جمله از سوی گروه‌های تروریستی نیابتی خود، را متوقف کند.»

وزیر دفاع آمریکا در این بیانیه تاکید کرد: «ما هرگز در حفاظت از نیروها و منافع خود در خاورمیانه و حمایت از دفاع از اسرائیل و شرکای خود در منطقه تردید نخواهیم کرد.»

لوید آستین افزود:«من عمیقا به مهارت و شجاعت سربازان آمریکایی که امروز به نجات جان افراد از حمله ایران کمک کردند و همچنان به دفاع از اسرائیل و جلوگیری از درگیری یا تشدید تنش ادامه می‌دهند، افتخار می‌کنم.»

او گفت: «نیروهای ما برای محافظت از سربازان و شرکای ایالات متحده در خاورمیانه آماده هستند. وزارت دفاع توانایی قابل توجهی برای دفاع از مردم ما، ارائه حمایت بیشتر برای دفاع اسرائیل از خود و جلوگیری از تشدید تنش ها دارد. من به نظارت دقیق بر اوضاع و مشورت با متحدان و شرکای خود ادامه خواهم داد.»