رسانه دولت میزان مشارکت در انتخابات را ۴۱ درصد اعلام کرد

ایرنا، میزان مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند را ۴۱ درصد اعلام کرد
صادق آملی لاریجانی عضو مجلس خبرگان نشد
بر اساس اعلام نتایج انتخابات مجلس خبرگان در حوزه مازندران، از بین ۵ نامزد این انتخابات، ۴ نفر به مجلس خبرگان راه یافتند و صادق آملی لاریجانی، رییس پیشین قوه قضاییه و رییس فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جایگاه پنجم قرار گرفت و از راه یافتن به این مجلس بازماند.
پیشتر صادق آملی لاریجانی از اعضای مجلس خبرگان رهبری در دورهٔ سوم، چهارم و پنجم از استان مازندران و عضو فقهای شورای نگهبان بوده است.
در روزنامههای صبح شنبه تهران، ۴۰ از ۶۰ بزرگتر شد

اغلب روزنامههای صبح شنبه ایران، در حالی با عناوینی درشت از پیروزی حکومت در انتخابات و شکست کسانی که این انتخابات را تحریم کرده بودند گزارش دادهاند که در آنها به جزییات میزان مشارکت اشارهای نشده است.
این روزنامهها، همچون گزارش روز جمعه خبرگزاریهای حکومتی که از مشارکت ۴۱ درصدی در انتخابات خبر داده بودند، با نادیده گرفتن دست کم ۶۰ درصد از واجدان حق رای که در پای صندوقها حاضر نشدند، از «حضور پرشور مردم در انتخابات» سخن گفتهاند.
در این گزارشها، همچنین آماری از آرای باطله نیز داده نشده است.

این گزارشها، تفاوتی آشکار و بزرگ با گزارشهای تصویری مردم از شهرهای مختلف دارد که در آنها حوزههای رایگیری خلوت و خالیاند.
نهادهای رسمی مسئول برگزاری انتخابات و نظارت بر آن، یعنی وزارت کشور و شورای نگهبان تا بامداد شنبه، هیچ گزارشی از جزییات میزان مشارکت منتشر نکردند.
«محمدباقر نوبخت و محمدرضا باهنر نتوانستند به مجلس راه یابند»

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران گزارش داده است که بر اساس اخبار غیررسمی محمدباقر نوبخت، محمدرضا باهنر، علیاصغر عنابستانی و محمدرضا پورابراهیمی از راهیابی به مجلس دوازدهم بازماندهاند.
هنوز وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور، هیچ خبر رسمی درباره میزان مشارکت و نیز راهیافتگان به مجلس شورای اسلامی منتشر نکردهاند.
با آنکه گزارشهای مردمی از میزان بسیار پایین مشارکت حکایت دارد، مقامها و رسانههای حکومتی از مشارکت ۴۱ درصدی در انتخابات سخن میگویند و از آن به عنوان یک پیروزی یاد میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت قبل و از یاران شناخته شده حسن روحانی در رشت علیرغم حمایت علی لاریجانی نتوانست به مجلس راه پیدا کند. او پیش از این در دورههای سوم تا ششم نیز در مجلس شورای اسلامی حضور داشت.
براساس این گزارش، در کرمان هم محمدرضا باهنر و محمدرضا پورابراهیمی از راه یافتن به مجلس بازماندند.
محمد رضا باهنر بهویژه در دهههای هفتاد و هشتاد از چهرههای شاخص اصولگرا به شمار میآمد و در سالهای اخیر حضوری کمرنگتر در فضای سیاسی داشته است. او که در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، در دورههای دوم تا نهم، به جز دوره ششم، در مجلس حضور داشت.
براساس گزارش تسنیم، علی اصغر عنابستانی نیز به مجلس راه نیافته است. او بهویژه به دلیل زدن سیلی به یک سرباز راهنمایی و رانندگی در سال ۱۳۹۹ شناخته میشود.
در این گزارش به میزان مشارکت مردم و آرای این نامزدها اشارهای نشده است.
آذر منصوری: محمد خاتمی در انتخابات ۱۱ اسفند رای نداد

آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تایید کرد که محمد خاتمی، رئیسجمهوری پیشین در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت نکرده است.
او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«پایان زمان رأی گیری انتخابات اسفند ۱۴۰۲ اعلام شد و سید محمد خاتمی در این انتخابات رأی نداد. او قبلا نیز از راهبرد جبهه اصلاحات ایران در این انتخابات حمایت کرده بود.»
این نخستین بار است که محمد خاتمی در انتخابات شرکت نمیکند. در دورههای پیشین، او برای شرکت در انتخابات فراخوان داده بود. در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ نیز که اولین انتخابات پس از اعتراضات سال ۱۳۸۸ بود، رسانهها از حضور و رای «پنهانی» او در حوزه انتخابیه دماوند خبر دادند.
جبهه اصلاحات پیش از این اعلام کرده بود که در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت نخواهد کرد.
با این حال، شماری از احزاب و چهرههای موسوم به اصلاحطلب از جمله در تهران خواستار شرکت در انتخابات برای گشودن «روزنه» شدند و از فهرست صدای ملت علی مطهری حمایت کردند.
مدارس تهران روز شنبه تعطیل خواهند بود
عباس جوهری، رئیس ستاد انتخابات استان تهران، گفت:« با تدبیر استاندار، شنبه ۱۲ اسفند، تمام مدارس استان تهران تعطیل اعلام میشود. این تعطیلی به علت تداوم شمارش آرا خواهد بود.»
او افزود:«بهدلیل طولانی شدن فرآیند انتخابات، ساعت کاری ادارات دولتی هم روز شنبه با ۲ ساعت تاخیر آغاز میشود.»
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، میزان مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند را ۴۱ درصد اعلام کرد
در حالی که مقامهای حکومتی هنوز آمار رسمی مشارکت در انتخابات را اعلام نکردهاند، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از مشارکت ۴۱ درصدی مردم در انتخابات ۱۱ اسفند خبر داد.
پیش از این نیز دیگر رسانههای حکومتی از شرکت بیش از ۲۵ میلیون نفر از واجدان حق رای در انتخابات خبر داده بودند.
رقم اعلامشده اگر چه بسیار فراتر از روایتی است که شهروندان ایرانی با گرفتن فیلم از حوزههای خالی و خلوت رایگیری دادهاند، ولی همچنان پایینترین نرخ اعلامشده از مشارکت مردم در انتخابات از زمان تاسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۷ محسوب میشود.
محمود صادقی، نماینده پیشین تهران در مجلس: مشارکت ۴۰ درصدی را برای خود پیروزی میدانند
محمود صادقی، نماینده پیشین تهران در مجلس، با زیر سوال بردن میزان مشارکت در انتخابات، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«دوره قبل که مشارکت ۴۲.۵ درصد اعلام شد گفتند علتش کرونا بوده، حالا رسیدن به زیر این نصاب برایشان یک پیروزی است!»
خبرگزاریهای وابسته به حکومت، همزمان با پایان زمان رایگیری از مشارکت حدودا ۴۰ درصدی در انتخابات خبر میدهند. این در حالی است که تصاویر منتشرشده از سوی شهروندان، و خلوتی چشمگیر حوزههای رایگیری حکایت از آن دارد که میزان واقعی مشارکت در انتخابات روز جمعه، بهمراتب کمتر از ارقام اعلامشده از سوی مقامها و رسانههای رسمی جمهوری اسلامی است.
برخی از نظرسنجیها پیش از انتخابات، حداکثر مشارکت در انتخابات را بین ۲۵ تا ۳۹ درصد تخمین زده بودند.
خبرگزاری برنا: خبر رای دادن محمد خاتمی صحت ندارد
خبرگزاری برنا در ارتباط با انتشار خبری درباره رای دادن محمد خاتمی در انتخابات پوزش خواست و گفت این خبر صحت ندارد و خاتمی تا این لحظه در انتخابات شرکت نکرده است.
سخنگوی شورای نگهبان: مهلت رایگیری تمام شد اما منع قانونی برای اخذ رای نداریم
هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، از اتمام مهلت رایگیری در انتخابات حکومتی خبر داد و افزود که «منع قانونی برای اخذ رای» وجود ندارد.
او افزود: «روند انتخابات با مشکل خاصی مواجه نبود و بعد از اتمام فرایند رای گیری، شمارش ارای انجام خواهد شد.»