دیده‌بان حقوق بشر سوریه: اسرائیل از زمان سقوط بشار اسد ۲۵۰ حمله هوایی به سوریه انجام داده

دیده‌بان حقوق بشر سوریه: اسرائیل از زمان سقوط بشار اسد ۲۵۰ حمله هوایی به سوریه انجام داده
خلاصه

اسرائیل اعلام کرد اقداماتش در سوریه، به‌ویژه در بلندی‌های جولان، «محدود و موقتی» است و با هدف تامین امنیت شهروندان اسرائیلی انجام می‌گیرد

یک نماینده به نقل از فرمانده سپاه پاسداران: تا لحظه قبل از سقوط اسد در سوریه بودیم

احمد نادری، عضو هیات ‌رییسه مجلس شورای اسلامی، درباره سخنان مطرح شده در جلسه غیرعلنی حسین سلامی،‌ فرمانده کل سپاه پاسداران با نمایندگان در مورد سقوط حکومت اسد توضیح داد.

او گفت در جلسه مطرح شد که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی «تا لحظه آخر یعنی قبل از سقوط دولت بشار اسد» در سوریه حضور داشتند و اکنون هیچ نیرویی از ایران در این کشور نیست.

به گفته نادری، قرار بود یکی از مقامات نیروی قدس سپاه پاسداران نیز در این جلسه باشد اما «نتوانست به مجلس بیاید».

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز درباره این جلسه گفت سلامی تاکید کرده که «چیزی از قدرت ایران کم نشده و روی همه منافع حیاتی دشمن مسلطیم».

کانال ۱۱ اسرائیل از فرار برخی نزدیکان اسد به لبنان خبر داد

شبکه کان اسرائیل به نقل از رسانه‌های لبنان گزارش داد برخی از مقام‌های ارشد حکومت سرنگون‌شده سوریه با کمک گروه حزب‌الله به لبنان گریخته‌اند.

بر اساس این گزارش، اعضای خانواده بشار اسد، مقامات اطلاعاتی و همکاران نزدیک تجاری او در روزهای منتهی به سقوط دمشق به لبنان فرار کرده‌اند.

گفته می‌شود علی مملوک، مدیر پیشین دفتر امنیت ملی سوریه، در میان آنان بوده است.

مملوک از سال ۲۰۱۲ به اتهام برنامه‌ریزی برای ترور رهبران سیاسی و مذهبی لبنانی تحت تعقیب دولت لبنان و از سال ۲۰۱۸ به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت، تحت تعقیب دولت فرانسه است.

سلامی، فرمانده سپاه، در جلسه‌ غیرعلنی مجلس درباره تحولات سوریه شرکت کرد

احمد نادری، نماینده مجلس از حضور حسین سلامی، فرمانده سپاه، در جلسه‌ای غیرعلنی درباره تحولات منطقه و سوریه خبر داد

دیده‌بان حقوق بشر سوریه: اسرائیل مهم‌ترین مواضع نظامی سوریه را تخریب کرد

دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داد اسرائیل طی کمتر از ۴۸ ساعت از اعلام سقوط حکومت بشار اسد، حدود ۲۵۰ حمله هوایی به سوریه انجام داد و مهم‌ترین مواضع نظامی آن را تخریب کرد.

بر اساس این گزارش، این حملات شامل فرودگاه‌ها و هواپیماهای موجود در آنها، رادارهای نظامی، و همچنین بسیاری از انبارهای تسلیحات و مهمات در نقاط مختلف سوریه بوده است. همچنین مراکز تحقیقاتی علمی و سیستم‌های دفاع هوایی هم تخریب شده‌اند.

احمدرضا حائری، زندانی سیاسی: استبداد اقلیت تاریخ انقضای حتمی دارد

احمدرضا حائری، زندانی سیاسی، در نامه‌ای از زندان قزل‌حصار کرج درباره تحولات سوریه نوشت: «استبداد اقلیت تاریخ انقضای حتمی دارد،» و «اتکا به اعلامیه جهانی حقوق‌بشر‌ و تعهد به عدالت انتقالی» را تنها راه گذار به دموکراسی عنوان کرد.

او گفت اقدامات حکومت ایران هم «برای موجه جلوه دادن» خود، از جمله میلیاردها هزینه برای گردان‌های سایبری، شراکت با روسیه و چین، و دربند کردن هزاران شهروند معترض «فایده ندارد».

در نامه او خطاب به جمهوری اسلامی آمده: «آسمان را به ریسمان ببافید برای موجه جلوه دادن حکومت‌تان، خیابان‌ها را سالی دوازده‌ ماه آذین ببندید با سلام فرمانده یا وعده صادقتان، شیره مذهب را بکشید و خرج ادامه دادن حکومت اقلیت‌تان کنید، کتاب‌های حدیث را زیر و رو کنید برای تطبیق دادن حال و روزتان با زمان ظهور، هر کار کنید فایده ندارد، چون حکومت اقلیت تاریخ انقضا دارد.»

حائری خواهان شفافیت در تعداد و وضعیت زندانیان سیاسی، و صدور احکام اعدام در ایران شد و نوشت: «برای چه تعداد از خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات سالیان اخیر پرونده‌ ساختید به جرم دادخواهی خون به ناحق بر زمین ریخته فرزندانشان!؟»

«بگذاریم وقت پاسخ دادن فرا می‌رسد آقای قاضی! اين سال‌ها پرسش‌های زیادی تلنبار شده در دل‌‌هایمان…»

این زندانی سیاسی همچنین ابراز امیدواری کرد که پس از فرار بشار اسد از سوریه «آغاز راه رسیدن به سوریه‌ای دموکراتیک» باشد و گفت: «هرچند شاید راهی دشوار باشد، اما سقوط دیکتاتور سرآغاز آن است.»

در پایان نامه آمده: «این واقعه را به همه دلبستگان دموکراسی و حقوق بشر بايد اميدوارباش گفت، به ویژه به خانواده دو جان‌باخته راه آزادی، محمد مختاری و صانع ژاله، که در تظاهرات مسالمت‌آمیز حمایت از بهار عربی در ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ به دست اوباش نیروی‌های سرکوب و در کمال مظلومیت خون‌شان بر خیابان‌های شهر تهران جاری شد.»

شورای امنیت سازمان ملل در تحولات سوریه به نظر متحد می‌رسد

دیپلمات‌های آمریکا و روسیه روز دوشنبه اعلام کردند که اعضای شورای امنیت سازمان ملل طی روزهای آینده روی بیانیه‌ای درباره سوریه کار خواهند کرد.

این اعلامیه پس از نشست پشت درهای بسته‌ درباره تصرف دمشق از سوی شورشیان و برکناری بشار اسد، مطرح شد.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، پس از نشست ۱۵ عضو شورای امنیت به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم شورا کم و بیش در مورد لزوم حفظ تمامیت ارضی و وحدت سوریه، اطمینان از حفاظت از غیرنظامیان، و تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه به جمعیت نیازمند متحد بود.»

رابرت وود، معاون سفیر آمریکا، هم تایید کرد که اکثر اعضا درباره این موضوعات صحبت کردند و به خبرنگاران گفت که شورا روی بیانیه‌ای کار خواهد کرد. آمریکا در ماه دسامبر ریاست شورای امنیت را بر عهده دارد.

وود گفت: «این لحظه‌ای فوق‌العاده برای مردم سوریه است. اکنون تمرکز ما واقعا بر این است که ببینیم اوضاع به کجا می‌رود. آیا می‌توان در سوریه یک مرجع حکومتی داشت که حقوق و کرامت جمعیت سوریه را محترم بشمارد؟»

رهبر شورشیان در سوریه: فهرستی از مقامات مسئول شکنجه دولت اسد را منتشر می‌کنیم

رهبر شورشیانی که سوریه را در اختیار گرفته‌اند اعلام کرد که مقامات جدید فهرستی را منتشر خواهند کرد که شامل نام‌های بالاترین مقام‌های مسئول در شکنجه مردم سوریه است.

ابو محمد جولانی، که اکنون از نام واقعی خود احمد الشرع استفاده می‌کند، در بیانیه‌ای که در تلگرام منتشر کرد، گفت: «ما به هر کسی که اطلاعاتی در مورد افسران ارشد ارتش و امنیتی که در جنایات جنگی دست دارند، ارائه دهد، پاداش خواهیم داد.»

دو مقام اسرائیلی: فروپاشی سریع‌تر از انتظار دفاع ارتش سوریه جای تعجب دارد

اکسیوس به نقل از دو مقام اسرائیلی گزارش داد مقام‌های امنیتی اسرائیل از فروپاشی سریع‌تر از حد انتظار خطوط دفاعی ارتش سوریه در ۲۴ ساعت گذشته متعجب شده‌اند.

العربیه: هواپیماهایی احتمالا اسرائیلی به مواضع نظامی در سوریه حمله کردند

العربیه به نقل از منابعی گزارش داد هواپیماهایی که گمان می‌رود اسرائیلی باشند، به مواضع نظامی در حومه حما، رقه و قامشلی حمله کردند و کارخانه‌هایی نظامی را در حلب بمباران کردند.

گروه امداد کلاه‌سفیدهای سوریه از پایان جست‌وجو برای زندانیان در زندان صیدنایا خبر داد

گروه امداد داوطلبانه سوری معروف به کلاه‌سفیدها اعلام کرد تیم‌های تخصصی این گروه جست‌وجو برای یافتن زندانیان در صیدنایای دمشق را به پایان رسانده‌اند.

در بیانیه این گروه آمده: «ما ناامیدی عمیق خانواده‌های هزاران نفری را که همچنان مفقود هستند و سرنوشتشان نامعلوم باقی مانده، درک می‌کنیم.»