روز جهانی کارگر؛ طرح مطالبات کارگران در خیابان‌های جهان

خلاصه

ایرانیان در شهرهای مختلف جهان از جمله استکهلم سوئد و هامبورگ و فرانکفورت آلمان با شرکت در تجمعات روز جهانی کارگر، یاد جان‌باختگان جنبش‌های اعتراضی در ایران را گرامی داشتند

شعار «ژن، ژیان، ئازادی» در تجمع روز کارگر در استراسبورگ

ایرانیان هم‌زمان با روز جهانی کارگر با شرکت در تجمعی اعتراضی در استراسبورگ فرانسه، خواستار آزادی توماج صالحی، عباس دریس و رضا شهابی شدند.

آن‌ها همچنین در این تجمع شعار زن، زندگی، آزادی سر دادند.

شهابی از فعالان کارگری و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران است که از سال ۱۴۰۱ در زندان به سر می‌برد.

او پیش‌تر در سال ۱۳۹۶ هم بازداشت شده بود.

مراسم گرامی‌داشت روز جهانی کارگر در لندن با حضور فعالان ایرانی

صد و سی و پنجمین مراسم سالانه گرامی‌داشت روز جهانی کارگر در لندن، پایتخت بریتانیا در حال برگزاری است.

دو اتحادیه بزرگ کارگری لندن این تجمع را سازماندهی کرده‌اند.

یکی از برنامه‌های این تجمع، قرائت بیانیه کمیته حمایت از جنبش کارگری ایران به زبان انگلیس است.

سعید آرمان، فعال کارگری در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال بر آزادی توماج صالحی و فعالان کارگریِ در بند حکومت ایران تاکید کرد و از فعالان مدنی خواست عرصه را برای جمهوری اسلامی خالی نکنند.

طاهری، فعال سیاسی حاضر در تجمع لندن نیز خواستار همبستگی جهانی برای حمایت از کارگران ایران شد.

او ابراز امیدواری کرد که اتحاد جنبش‌های کارگری، اجتماعی و زنان در کنار هم تبدیل به نیروی عظیمی شود و هیولای جمهوری اسلامی را از بین ببرد.

روایت مخاطبان ایران‌اینترنشنال از وضعیت معیشتی کارگران

یک مخاطب در پیامی به ایران‌اینترنشنال نوشت: «تمامی مشاغل در معرض تهدید شغلی هستند. کاهش درآمدها، حذف رفاه، ناتوانی در تامین معیشت خانواده از جمله مواردی است که برای تمام کسب‌وکارها رخ داده است.»

مخاطب دیگری نیز کارگران را «نگون‌بخت‌ترین قشر جامعه ایران» توصیف کرد و گفت: «ما کم‌ترین حقوق و مزایا را داریم. الان ۴۲ روز است که از سال جدید می‌گذرد اما ما هنوز نمی‌دانیم حقوق سال جدیدمان به چه میزان است و هیچ حقوقی دریافت نکردیم، آن هم در حالی که که اکثر کارگران مستاجر و عیال‌وار هستند.»

یک کارگر هم مسوولان حکومت را به نفع بردن از روند خصوصی‌سازی در کشور متهم و تاکید کرد این روند جز خورده شدن حق کارگران که مظلوم‌ترین گروه قشر جامعه ایران هستند، دستاورد دیگری نداشته است.

ایرانیان در تجمع روز کارگر در آمستردام نام مهسا امینی را فریاد زدند

ایرانیان در تجمع روز جهانی کارگر در آمستردام، پایتخت هلند شعارهایی در حمایت از جنبش زن، زندگی، آزادی سر دادند و نام مهسا امینی را فریاد زدند.

هشدار پلیس آلمان درباره سوء‌استفاده از راهپیمایی روز جهانی کارگر در برلین

تظاهرات روز جهانی کارگر در برلین آلمان امروز در حالی برگزار می‌شود که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند، نیروهای چپ‌گرا، حامیان فلسطین و حماس از فرصت تظاهرات برای اعتراض و فعالیت علیه سیاست‌های اسرائیل استفاده کنند. پلیس آلمان درباره سوء‌استفاده از این تظاهرات برای طرح شعارهای ضد اسرائیلی و یهودی‌ستیزانه هشدار داده است.

در تظاهرات امروز، «در دست داشتن نمادهای سازمان‌های تروریستی و سر دادن شعارهای یهودی‌ستیزانه علیه اسرائیل که حق موجودیت این کشور را انکار می‌کند»، ممنوع اعلام شده است.

ایرانی‌های شرکت کننده در این راهپیمایی پلاکاردهایی با عکس ناهید تقوی در دست داشتند.

دانیلا سپهری، فعال سیاسی، در گفت‌وگو با احمد صمدی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال از تفاوت وضعیت کارگران در ایران با سایر جهان گفت و ریشه آن را ظلم جمهوری اسلامی به آنان دانست.

یک فعال کارگری: نبود امنیت شغلی بزرگ‌ترین دغدغه کارگران است

محمدرضا تاجیک، رییس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران، امنیت شغلی، معیشت و تامین اجتماعی را سه مطالبه اصلی کارگران برشمرد و گفت در سالیان اخیر به این خواسته‌ها رسیدگی نشده است.

او نبود امنیت شغلی را بزرگ‌ترین دغدغه کارگران دانست و افزود: «در قرارداد‌های موقت انواع و اقسام سوءاستفاده‌ها از کارگر صورت می‌گیرد.»

به گفته تاجیک، افزایش نرخ تورم قدرت خرید کارگران را کاهش داده است.

تجمع‌های اعتراضی بازنشستگان در تهران و کرمانشاه

بازنشستگان در روز جهانی کارگر در شهرهای تهران و کرمانشاه تجمع‌های اعتراضی برپا کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

اعتراض ایرانیان علیه جمهوری اسلامی در تجمعات روز کارگر در پاریس و میلان

ایرانیان در پاریس و میلان در تجمعات روز جهانی کارگر شرکت کردند و اعتراض خود را به سیاست‌های تبعیض‌آمیز جمهوری اسلامی علیه کارگران و دیگر اقشار جامعه در ایران به نمایش گذاشتند.

ایرانیان در پاریس با در دست داشتن تصاویر توماج صالحی، ستار بهشتی و نوید افکاری از آنان یاد کردند و همچنین خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی شدند.

ایرانیان در میلان نیز با شرکت در راهپیمایی روز جهانی کارگر، یاد فعالان کارگری و زندانیان سیاسی در ایران را گرامی‌ داشتند.

بهروز سرابی، فعال مدنی و از اعضای گروه «با هم برای ایران» به ایران‌اینترنشنال گفت: «کارگران ایرانی به طور مضاعف تحت فشار هستند و فعالین کارگری محکوم به حبس می‌شوند».

سرابی افزود: «امروز ما تصاویرشان را بر پلاکاردهای خود قرار داده‌ایم تا با آن‌ها در این روز هم‌صدا شویم».

پیام‌های کارگران و معلمان به ایران‌اینترنشنال درباره وضعیت بد معیشتی

کارگران، معلمان و بازنشستگان در پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال در روز جهانی کارگر و روز معلم، با اشاره به وضعیت معیشتی بغرنج خود، جمهوری اسلامی را مقصر مشکلات موجود معرفی کردند.

یک پرستار سالمند گفت با حقوق ماهی ۹ میلیون تومان، قادر به پرداخت اجاره‌خانه و هزینه آب، برق و گاز نیست.

او افزود ماهانه یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان به عنوان حق بیمه پرداخت می‌کند و با مبلغ باقی‌مانده از حقوقش نمی‌تواند حداقل امکانات را برای خود، دو فرزند و پدر ۸۵ ساله‌اش فراهم کند.

یک بازنشسته آموزش و پرورش در پیامی به ایران‌اینترنشنال نوشت به دلیل مشکلات اقتصادی، به عنوان راننده اسنپ مشغول به کار شده است اما باز هم قادر به تامین هزینه‌های زندگی نیست.

مخاطب دیگری به تورم بالای ۴۵ درصد و افزایش حقوق ۲۲ درصدی اشاره کرد و نوشت با شرایط موجود، سالانه به جای افزایش حقوق، کاهش حقوق داریم.

او افزود: «ما کارگران و بازنشستگان، سهام‌داران و صاحبان اصلی سازمان تامین اجتماعی هستیم. دولت به چه مجوزی به سازمان امر و نهی می‌کند؟»

یک معلم دبیرستان غیرانتفاعی با سابقه هشت سال کار به ایران‌اینترنشنال گفت مدرسه محل اشتغالش از بیمه او خودداری کرده است.

او افزود: «به ما گفتن اگر بیمه می‌خواین، فقط پنج روز در ماه از طرف مدرسه واریز می‌شه. مابقی رو باید خودتون واریز کنید.»

فعالان ایرانی در مراسم روز کارگر در استکهلم: جنایات جمهوری اسلامی را فریاد می‌زنیم

راهپیمایی روز جهانی کارگر در استکهلم، پایتخت سوئد در حال برگزاری است. بر اساس برآوردها، ۱۵ هزار نفر در این مراسم حضور خواهند یافت.

برخی غرفه‌ها در محل برگزاری این مراسم، پلاکاردهای سفیدی را در اختیار تجمع‌کنندگان قرار می‌دهند تا مطالبات خود را از این روز بر روی آن‌ها بنویسند.

برخی کودکان بر روی این پلاکاردها نوشته‌اند می‌خواهند والدینشان اوقات بیشتری را در کنار آن‌ها سپری کنند.

فعالان ایرانی نیز در این راهپیمایی شرکت کرده‌اند.

سالار آشناگر، فعال سیاسی به ایران‌اینترنشنال گفت: «می‌خواهیم جنایات جمهوری اسلامی، از قتل نیکا شاکرمی تا صدور حکم اعدام برای توماج صالحی را به گوش مردم سوئد برسانیم.»