قیمت نان در برخی نانواییهای کشور تا دو برابر گران شده است

با تشدید بحران اقتصادی و ناتوانی جمهوری اسلامی در مهار گرانیها، گزارشهای منتشر شده از افزایش قیمت نان در استانهای مختلف کشور و واگذاری قیمتگذاری به استانداریها حکایت دارد.
وبسایت اقتصادآنلاین سهشنبه ششم خرداد در گزارشی از افزایش قیمت انواع نان در شهرهای مختلف ایران خبر داد.
این وبسایت در گزارش خود نوشت: «با حذف یارانه آرد صنف و صنعت و واگذاری اختیار نرخگذاری نان به استانداران، موج افزایش قیمت نان آزادپز بهتدریج در استانهای مختلف در حال اجراست.»
همزمان محمد جلالی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت که استانداران دولت اگر در شهری نیاز است به دلیل افزایش قیمت سوخت یا حق بیمه قیمت نان را افزایش دهند، «بهموقع اقدام کنند تا از نابسامانی در قیمتگذاری و افزایش خودسرانه قیمت نان جلوگیری کنند.»
این نماینده مجلس در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت: «دولت باید هرچه زودتر با مدیریت مناسب در هر استانی که لازم است، قیمت نان را تعدیل کند نه اینکه بازار را رها کند.»
او اضافه کرد: «در حال حاضر نابسامانی و بلاتکلیفی در قیمت نان و پرداخت یارانه نان اتفاق افتاده که بدترین حالت است. دولت هرچه سریعتر باید نانوایان و مردم را از بلاتکلیفی دربیاورد.»
از سوی دیگر و همزمان با انتشار گزارشها درباره افزایش قیمت نان و واگذاری قیمتگذاری به استانداریها، ستاد آرد و نان استان اردبیل نرخ جدید نان در این استان را اعلام کرد.
بر اساس مصوبههای جدید، قیمت هر نان سنگک ۱۶ هزار تومان و نان بربری ۱۵ هزار تومان اعلام شده است.
در این میان، شماری از نانوایان با ارسال ویدیوهایی به ایراناینترنشنال از وضعیت آرد دریافتی و گرانیهای مواد اولیه تهیه نان گلایه کردند.
یکی از شهروندان نیز با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال گفت: «برای خرید یک نان ساعتها در شهر گشتم چون اکثر نانواییها برق ندارند. در آخر هم یک بربری را با سه برابر قیمت خریدم.»
شهروند دیگری که نانواست با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال به گرانی خمیرمایه مورد نیازش اشاره کرد و خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی گفت: «در ایران کسی جوابگوی نانوا نیست. نرخ نان را که ندادید، میزان بیمه و هزینهها را هم افزایش دادید. همه مواد غذایی جز نان گران شده است. چگونه درآمدم را تامین کنم؟»
نانوایان شهرهای مختلف کشور، در یک ماه اخیر و در پی افزایش مشکلات معیشتی و حرفهای، با تجمع مقابل ساختمانهای فرمانداری و استانداری شهرهای محل سکونت خود، نسبت به وضعیت موجود اعتراض کردند.
نانوایان معترض در این مدت با اشاره به پایبند نبودن دولت پزشکیان به پرداخت یارانههای وعده دادهشده، ناکارآمدی سامانه «نانینو»، هزینههای سنگین مواد اولیه و تجهیزات و کاهش درآمد، خواستار رسیدگی فوری مسئولان به مطالبات صنفی خود شده بودند.
همزمان با این اعتراضات، شماری از کامیونداران و رانندگان ماشینهای سنگین در شهرهای مختلف کشور نیز در اعتراض به مشکلات صنفی و معیشتی ششم خرداد برای ششمین روز متوالی دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند.
در سالهای گذشته، تجمعهای اعتراضی اقشار و اصناف مختلف با شدت گرفتن بحران اقتصادی و ناکارآمدی حکومت در رفع مشکلات شهروندان، گسترش یافته است.