ساکنان غزه: اسرائیل با صاف کردن خرابه‌های شهر رفح در پی ایجاد اردوگاه جمعی است

خبرگزاری رویترز به نقل از ساکنان نوار غزه گزارش داد ارتش اسرائیل در حال صاف کردن خرابه‌های برجا مانده از درگیری‌ها در شهر رفح در جنوب این باریکه است؛ اقدامی که به گفته فلسطینیان ممکن است با هدف تجمیع ساکنان غزه در اردوگاهی در این منطقه صورت گیرد.

تامر، یکی از آوارگان در نوار غزه، دوشنبه هشتم اردیبهشت در پیامی مکتوب به خبرگزاری رویترز نوشت: «انفجارها شبانه‌روز ادامه دارند. هر بار که زمین می‌لرزد، می‌دانیم که خانه‌های بیشتری در رفح ویران شده‌اند. رفح دیگر وجود ندارد.»

ابومحمد، یکی دیگر از آوارگان فلسطینی در غزه، به رویترز گفت: «از این وحشت‌زده هستیم که ما را به رفح منتقل کنند، جایی که همچون قفسی در یک اردوگاه کار اجباری خواهد بود و به‌طور کامل از جهان خارج جدا خواهد شد.»

بیشتر بخوانید: حمله تند محمود عباس به حماس: گروگان‌ها و سلاح‌های خود را تحویل دهید

اسرائیل و حماس ۲۶ دی سال گذشته برای برقراری یک آتش‌بس سه‌مرحله‌ای در غزه به توافق دست یافتند. مرحله نخست این توافق که شش هفته به طول انجامید، ۱۲ اسفند به پایان رسید و اسرائیل از آن تاریخ ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را متوقف کرد.

بدین ترتیب، طولانی‌ترین دوره انسداد گذرگاه‌های منتهی به غزه در تاریخ این منطقه به ثبت رسیده است.

اسرائیل تاکید می‌کند در مرحله نخست آتش‌بس، کمک‌های بشردوستانه «به اندازه کافی» وارد غزه شده و در نتیجه، خطر بروز بحران انسانی در این منطقه وجود ندارد.

اسرائیل همچنین حماس را به سوءاستفاده از کمک‌های بین‌المللی متهم می‌کند و می‌گوید به همین دلیل، اجازه ورود کمک‌های بیشتر به غزه را نخواهد داد.

در سوی مقابل، آژانس‌های وابسته به سازمان ملل متحد هشدار داده‌اند بحران انسانی در غزه از زمان آغاز مناقشه کنونی، به وخیم‌ترین حالت خود رسیده و ساکنان این منطقه در آستانه قحطی و شیوع گسترده بیماری‌ها قرار دارند.

بیشتر بخوانید: قطر و ترکیه از پیشرفت در مذاکرات غزه و آمادگی بیشتر حماس خبر دادند

فلسطینیان در صف دریافت غذا در بیت لاهیا در شمال نوار غزه، هشتم اردیبهشت
فلسطینیان در صف دریافت غذا در بیت لاهیا در شمال نوار غزه، هشتم اردیبهشت

ساکنان غزه برای رفع گرسنگی به برگ درختان و گوشت لاک‌پشت روی آورده‌اند

برنامه جهانی غذا پنجم اردیبهشت اعلام کرد ذخایر غذایی این سازمان در نوار غزه به پایان رسیده است.

رویترز در ادامه گزارش خود نوشت در پی شدت گرفتن بحران غذایی، شماری از فلسطینیان برای رفع گرسنگی خود به جمع‌آوری علف‌های خودرو و برگ‌‌های درختان در خیابان‌های غزه روی آورده‌اند.

این خبرگزاری افزود شماری از فلسطینیان هم به درجه‌ای از استیصال رسیده‌اند که با شکار لاک‌پشت و فروش گوشت این حیوان روزگار می‌گذرانند.

یک زن ساکن غزه در همین رابطه به رویترز گفت: «چند روز پیش به دکتر مراجعه کردم. او گفت در کلیه‌ام سنگ وجود دارد و برای درمان نیاز به عمل جراحی دارم که حدود ۳۰۰ دلار هزینه خواهد داشت. به او گفتم ترجیح می‌دهم از مُسَکِن استفاده کنم و این پول را به خرید غذا برای فرزندانم اختصاص دهم.»

او افزود: «در غزه نه گوشت وجود دارد، نه گاز برای پخت ‌و پز، نه آرد و نه زندگی. این غزه است؛ به زبان ساده اما دردناک.»

مقام‌های غزه هشتم اردیبهشت اعلام کردند حملات اسرائیل به این باریکه دست‌کم ۲۳ کشته برجای گذاشته است.

در پی حمله هوایی اسرائیل به یک خانه در جبالیا در شمال غزه دست‌کم ۱۰ نفر، از جمله چند کودک جان باختند. همچنین در حمله‌ای دیگر به یک کافه در جنوب غزه شش نفر کشته شدند.

تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد شماری از فلسطینیان در حالی که دور یک میز در کافه نشسته بودند، هدف قرار گرفتند و به‌شدت مجروح شدند.

شمار کشته‌های حملات اسرائیل به غزه از زمان آغاز جنگ کنونی، از ۵۲ هزار و ۲۰۰ نفر فراتر رفته است.

اسرائیل پایان عملیات خود در غزه را به آزادی گروگان‌های در بند حماس و خلع سلاح کامل این گروه منوط کرده است.

حماس تاکنون این شروط را نپذیرفته و بر خروج کامل ارتش اسرائیل از غزه تاکید کرده است.