گروه بین‌المللی برای هواپیمایی اوکراینی روند قضایی جهت پاسخگو کردن ایران را آغاز کرد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۰۸

گروه بین‌المللی هماهنگی و واکنش برای قربانیان پرواز شماره ۷۵۲ اوکراین اعلام کرد در تلاش برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی، درخواست داده ایران به یک نهاد داوری الزام‌آور ارجاع شود.

حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده‌های جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی، اعلام کرد طبق نامه‌‌ای که وزیر خارجه‌ کانادا برای خانواده‌ها فرستاده، روند قضایی ارجاع پرونده‌ سرنگونی هواپیمای اوکراینی به دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه چهارشنبه آغاز شده است.

گروه بین‌المللی هماهنگی و واکنش برای قربانیان پرواز شماره ۷۵۲ اوکراین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اقدام ملموسی انجام داده‌ایم تا اطمینان حاصل کنیم تلاش‌هایمان برای پاسخ‌گویی ایران درباره ساقط کردن غیرقانونی پرواز پی‌اس ۷۵۲ اوکراین می‌تواند به فاز حل و فصل اختلافات منجر شود.»

این گروه اعلام کرد که درخواست داده ایران در مورد ساقط کردن عمدی و غیرقانونی پرواز اوکراینی با موشک‌های سپاه پاسداران، به استناد ماده ۱۴ کنوانسیون جلوگیری از اعمال غیرقانونی علیه امنیت هواپیمایی کشوری، به یک نهاد داوری الزام‌آور ارجاع شود.

گروه بین‌المللی هماهنگی و واکنش برای قربانیان پرواز شماره ۷۵۲ اوکراین متشکل از وزرای کشورهای کانادا، سوئد، اوکراین و بریتانیاست.

ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، با اشاره به بیانیه مشترک گروه بین‌المللی هماهنگی و واکنش برای قربانیان پرواز ۷۵۲ اوکراین نوشت: «کسانی که عزیزانشان را از دادند سزاوار عدالتند. ما گام مهمی برای پیشبرد پیگیری این عدالت در سطح بین‌المللی برداشته‌ایم و به همکاری برای پاسخگویی ایران ادامه خواهیم داد.»

در اواخر شهریور، انجمن خانواده‌های جانباختگان سرنگونی پرواز اوکراینی از ثبت شکایت رسمی و مستقل خود علیه جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران در دیوان بین‌المللی کیفری لاهه خبر داده بود.

این شکایت جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران را به کشتار عامدانه غیر نظامیان و ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت متهم کرده است.

در این شکایت علاوه بر ارائه شواهد مختلف در ارتباط با این پرونده، شواهدی را درباره اقدامات سپاه پاسداران پیش و پس از سرنگون کردن این هواپیمای مسافربری ارائه شده است.

پرواز پی‌اس-۷۵۲ هواپیمایی اوکراین اینترنشنال، بامداد چهارشنبه ۱۸ دی ماه سال ۹۸ دقایقی پس از پرواز هدف موشک‌های سپاه پاسداران قرار گرفت و همه ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

جمهوری اسلامی دلیل سرنگونی این هواپیمای مسافربری را خطای انسانی عنوان کرده و تاکنون از پاسخگویی به دادخواهان پرونده و کشورهایی که شهروندانشان با شلیک موشک های سپاه پاسداران کشته شده، خودداری کرده‌ است.

در همین حال و در پی خیزش جهانی ایرانیان در بیش از ۱۵۰ شهر جهان با فراخوان انجمن خانواده قربانیان پرواز اوکراینی، فشارهای نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بر خانواده‌های قربانیان که در ایران ساکنند افزایش یافته است.

یک منبع مطلع از وضعیت خانواده یکی از قربانیان هواپیمای مسافربری اوکراینی، روز دوشنبه ۱۱ مهرماه به ایران‌اینترنشنال گفت نهادها و ماموران اطلاعات با تماس‌هایی از اعضای خانواده خواسته‌اند به یک مرکز امنیتی مراجعه کنند و از هرگونه ارتباط با خانواده‌های دیگر بپرهیزند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها