احمد خاتمی، امام جمعه تهران، با اشاره به سفر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به اسرائیل، از مقامات خواست که به آژانس «اطلاعات کاملی ارائه ندهند و در دادن اطلاعات بسیار بخیل باشند.»
او هدف از قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را گرفتن امتیاز از ایران ذکر کرد و گفت: «انقلاب به کسی باج نمیدهد و توی دهان زورگو میزند.»
امام جمعه تهران گفت قطع تعدادی از دوربینهای فراپادمانی آژانس اولین گام است و اگر این شیطنتها ادامه یابد، گامهای ایران ادامه خواهد یافت.
قربانعلی دری نجف آبادی، امام جمعه اراک نیز گفت: «دولت و شورای عالی امنیت ملی باید بررسی کنند و رابطه جمهوری اسلامی با آژانس انرژی اتمی را پایین بیاورند.»
یک روز پیش از این سخنان، محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی، در یک برنامه تلویزیونی گفته بود ایران قصد دارد تعداد دیگری از دوربینهای «فراپادمانی» را قطع کند.
به گفته اسلامی، ایران برای «حسن نیت» تعدادی از دوربینهای برجامی را فعال نگه داشته بود اما تصمیم گرفته که آنها را هم قطع کند.
او گفت: «تعدادی از دوربینها را خاتمه دادیم، بقیهاش را هم امشب و فردا خاتمه خواهیم داد. تعداد این دوربینهای فراپادمانی، ۱۷، ۱۸ عدد است.»
روز پنجشنبه ۱۹ خرداد همچنین رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، خبر داده بود که ایران روند قطع کردن ۲۷ دوربین آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نطنز، اصفهان، تهران و خنداب اراک را آغاز کرده و ۴۰ دوربین آژانس باقی خواهند ماند.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هم در واکنش به قطعنامه شورای حکام اعلام کرده بود ایران «به دلیل رویکرد غیرسازنده آژانس، گامهای عملی متقابلی را اتخاذ کرده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعالسازی دوربینهای فراپادمانی از جمله آنهاست.»
برخی دیگر از امامان جمعه در ایران هم در خطبههای امروز خود به قطعنامه شورای حکام حمله کردند. از جمله یوسف طباطبایی نژاد، امام جمعه اصفهان، قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را «بهانهگیری» خواند و گفت: «ما حرکت خود را ادامه میدهیم.»
روز پنجشنبه نیز ابراهیم رئیسی در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته بود: «با ایران با زبان زور نمیتوان سخن گفت، باید با منطق صحبت شود و ما منطق داریم و منطقمان را دنبال میکنیم.»
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی عصر روز چهارشنبه ۱۸ خرداد قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی و آمریکا مبنی بر لزوم پاسخگویی فوری ایران به سوالات آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره سه سایت مشکوک را با اکثریت قاطع تصویب کرد.
این قطعنامه خواستار پاسخگویی فوری ایران به سوالات آژانس درباره سه سایت مشکوک شده و همچنین از جمهوری اسلامی خواسته است پیشنهاد مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای شفافسازی و حل و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده، بپذیرد.