۸ مرد تاجیکستانی به اتهام ارتباط با داعش در ۳ شهر آمریکا بازداشت شدند

به گزارش رسانه‌های آمریکایی، هشت مرد تاجیکستانی که تحت نظر گروه ضربت ضد تروریسم اف‌بی‌آی بودند به اتهام ارتباط با داعش در شهرهای نیویورک، لس‌آنجلس و فیلادلفیا بازداشت شده‌اند. بر اساس گزارش‌ها، همه این افراد به طور قانونی از طریق مرزهای جنوبی وارد ایالات متحده شده‌ بودند.

به گفته مقاماتی که با شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفتگو کرده‌اند، دست‌کم دو نفر از این افراد در بهار سال ۲۰۲۳ وارد خاک آمریکا شدند و یکی دیگر از آن‌ها در چارچوب برنامه‌ای که دولت بایدن برای متقاضیان پناهندگی طراحی کرده، وارد ایالات متحده شده‌ است.

بر اساس این گزارش، این مظنونان که بررسی‌های مرزی نشان داده فاقد سابقه جنایی هستند، مدت‌ها پس از ورود به خاک آمریکا، به دلیل دریافت گزارش‌هایی از یک تهدید تروریستی احتمالی که از آسیای مرکزی منشاء گرفته بود، تحت نظر گروه ضربت ضد تروریسم اف‌بی‌آی قرار گرفتند.

یک مقام ارشد دولتی در گفتگو با ان‌بی‌سی نیوز تایید کرده است اف‌بی‌آی چندین ماه این گروه را تعقیب کرده و فعالیت‌ها و رفت‌وآمدهای آن‌ها را زیر نظر گرفته است.

نیروهای اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده که با عنوان آیس (ICE)شناخته می‌شوند این افراد را که شهروند آمریکا نیستند بازداشت کرده‌اند و به گزارش ان‌بی‌سی نیوز اکنون در حال طی مراحل اخراج از آمریکا هستند و ممکن است بعدا با اتهامات مرتبط با تروریسم روبرو شوند.

بنا بر گزارش‌ ان‌بی‌سی نیوز، اف‌بی‌آی که نگران ارتباطات احتمالی آن‌ها با داعش بوده است از آیس خواسته است آن‌ها را با اتهام‌های مهاجرتی که متوجه آنان شده، بازداشت کنند.

وزارت امنیت ملی و اف‌بی‌آی در بیانیه مشترکی که روز سه‌شنبه منتشر کردند، تایید کردند که در روزهای گذشته، ماموران آیس چندین فرد غیرشهروند را در هماهنگی نزدیک با گروه ضربت ضد تروریسم اف‌بی‌آی بازداشت کرده‌اند.

در این بیانیه مشترک تاکید شده که «سطح تهدیدهای تروریستی در ایالات متحده بالاست و اف‌بی‌آی و وزارت امنیت ملی به همکاری با شرکای خود برای شناسایی، انجام تحقیقات و مختل کردن تهدیدات احتمالی علیه امنیت ملی ادامه خواهند داد.»

دو فرد مطلع به ان‌بی‌سی نیوز گفته‌اند همان اطلاعاتی که منجر به زیرنظر گرفتن و دستگیری این هشت نفر شد، پیشتر در ماه آوریل منجر به دستگیری مردی ازبکستانی در بالتیمور شد که به ارتباط با داعش متهم شده است.

شبکه سی‌ان‌ان هم به نقل از منابع خود گزارش داده مقامات ارشد ایالات متحده به خاطر نگرانی از طولانی‌شدن مدت زیر نظر گرفتن این افراد و تحقق یک طرح احتمالی حمله، تصمیم گرفتند این هشت نفر را تحت صلاحیت آیس بازداشت و از کشور اخراج کنند.

به گفته همین منبع در گفتگو با سی‌ان‌ان، بازرسان به این باور نرسیده‌اند که این هشت نفر در خارج از کشور آموزش دیده‌اند یا با برنامه‌ریزی به ایالات متحده فرستاده شده‌اند تا عملیاتی انجام دهند اما نظرات افراطی که در یک گروه کوچک بیان کرده‌اند، نگران‌کننده بوده است.