• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مسیح علی‌نژاد: زمان مواجهه با جمهوری اسلامی فرارسیده

۹ بهمن ۱۴۰۲، ۰۴:۰۵ (‎+۰ گرینویچ)

مسیح علی‌نژاد در واکنش به حمله گروه‌های نیابتی مورد حمایت جمهوری اسلامی به سربازان آمریکایی خطاب به دولت بایدن گفت: «زمان مواجهه با جمهوری اسلامی فرارسیده.»

این روزنامه‌نگار و فعال سیاسی از دولت بایدن خواست از مخالفان حکومت ایران حمایت کند تا آنان «راه خود را به سوی یک دموکراسی سکولار ایجاد کنند».

او افزود: «هر پولی که به این رژیم داده شود فقط به آنها قدرت می دهد تا افراد بی گناه بیشتری را بکشند. اکنون باید با جمهوری اسلامی مقابله کنیم وگرنه شاهد حملات بیشتر، مرگ و میر بیشتر و بی‌ثباتی و خشونت بیشتر در خاورمیانه خواهیم بود که به ناچار در سراسر جهان گسترش خواهد یافت.»

پربازدیدترین‌ها

گزارش آکسیوس از جزییات توافق ترامپ با جمهوری اسلامی
۱

گزارش آکسیوس از جزییات توافق ترامپ با جمهوری اسلامی

۲

فرمانده تحت تعقیب اینترپل به چهره کلیدی تصمیم‌گیری حکومت ایران در جنگ تبدیل شده است

۳

اسرائیل‌هیوم: واشینگتن و تل‌آویو درباره حذف مجتبی خامنه‌ای اختلاف دارند

۴
تحلیل

عبدالله ناصری: مجتبی خامنه‌ای از پدرش هم متوهم‌تر است

۵

نیویورک‌پست: فرمانده زندانی کتائب حزب‌الله به تلاش برای ترور ایوانکا ترامپ متهم شد

انتخاب سردبیر

  • خشم و نارضایتی شهروندان از توافق احتمالی آمریکا و جمهوری اسلامی
    روایت شما

    خشم و نارضایتی شهروندان از توافق احتمالی آمریکا و جمهوری اسلامی

  • آیا پیوستن کشورهای منطقه به پیمان ابراهیم با مذاکرات صلح ایران گره خورده است؟

    آیا پیوستن کشورهای منطقه به پیمان ابراهیم با مذاکرات صلح ایران گره خورده است؟

  • قوه قضائیه از اعدام مجتبی کیان، زندانی سیاسی، خبر داد

    قوه قضائیه از اعدام مجتبی کیان، زندانی سیاسی، خبر داد

  • پرویز قلیچ‌خانی، اسطوره فوتبال ایران، در ۸۱ سالگی درگذشت

    پرویز قلیچ‌خانی، اسطوره فوتبال ایران، در ۸۱ سالگی درگذشت

  • قطع اینترنت در ایران چگونه تصویر افکار عمومی را در فضای آنلاین تحریف می‌کند؟
    تحلیل

    قطع اینترنت در ایران چگونه تصویر افکار عمومی را در فضای آنلاین تحریف می‌کند؟

•
•
•

مطالب بیشتر

اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار و واکنش‌های گسترده به آن

۹ بهمن ۱۴۰۲، ۰۲:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، خبر داد حکم اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار اجرا شد. خانواده‌های این چهار زندانی سیاسی کرد روز یکشنبه پس از ۱۹ ماه بی‌خبری، فرزندانشان را دیدند و سپس بنا بر گزارش‌ها، آنها برای اجرای حکم به زندان قزل‌حصار منتقل شدند.

اعدام این چهار نفر در سحرگاه دوشنبه در حالی اجرا شد که شمار زیادی از فعالان و نهادهای حقوق‌بشری خواهان توقف اجرای حکم آنان شده بودند.

به گفته میزان، این چهار نفر قصد داشتند با همکاری اسرائیل، از طریق گروه کومله، در کارخانه‌ای متعلق به وزارت دفاع در نجف‌آباد اصفهان بمب‌گذاری کنند، که ماموران امنیتی چند روز قبل از اجرای عملیات آنان را بازداشت کردند.

در گزارش میزان آمده: «در این آموزش‌ها افسران موساد حضور داشتند و حتی دیوید بارنیا رییس سرویس جاسوسی موساد برای روحیه دادن به افراد تیم در یکی از جلسات حاضر شد و برای اعضای تیم سخنرانی کرده است.»

رسانه‌های حکومتی نیز ویدیویی، که شامل اعترافات اجباری زندانیان بود، منتشر کردند و گفتند این چهار نفر برای آموزش به رواندا و بوتسوانا در آفریقا سفر کرده‌ بودند.

خبرگزاری دولت ایرنا نوشت علاوه بر «هشت بمب بسیار قوی برای انفجار هدف اصلی و هشت بمب کوچک مخصوص تخریب تجهیزات»، وسایل دیگری نیز چون «سلاح کمری ویژه همراه با صدا خفه کن» و «مجموعه‌ کاملِ ابزار گریم، کلاه گیس و وسایلی برای تغییر اثر انگشت» از این افراد ضبط شده بود.

اعدام این چهار زندانی سیاسی واکنش‌هایی از سوی فعالان مدنی و سیاسی و همین‌طور سازمان‌های حقوق بشری در پی داشت.

شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به اعدام چهار زندانی سیاسی در ایران و کشته شدن سه سرباز آمریکایی در حمله نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «جمهوری اسلامی هم‌زمان علیه مردم ایران و جهان اعلام جنگ کرده است.»

او افزود: «برای این معضل، تنها یک راه حل وجود دارد: کمک به ملت ایران در مبارزه‌شان برای رهایی از رژیم اسلامی، و پایان دادن به جنگ و درگیری.»

حامد اسماعیلیون در واکنش به اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار، خامنه‌ای را «آدم‌کش اعظم» توصیف کرد و نوشت: «دشمن جوانی و عشق و زیبایی‌اند. حال چهار خانواده‌ دیگر برای تمام عمر با خاطره‌ آدم‌هایی که به ظلم کشته شده‌اند، باقی می‌مانند.»

وی افزود: «هر آن‌کس را که اعتراف اجباری گرفت، حکم داد، به مسلخ برد، طناب انداخت، چهارپایه کشید و آن آدمکش اعظم، علی خامنه‌ای را نه فراموش می‌کنیم و نه می‌بخشیم. همه‌ شما که عمله‌ ظلم هستید پاسخگو خواهید شد.»

نازنین بنیادی در واکنش به اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار، جمهوری اسلامی را «خون‌خوار» توصیف کرد و نوشت: «نمایندگان سازمان ملل نباید به ایران سفر کنند، مگر اینکه امکان دسترسی نامحدود به زندانیان سیاسی وجود داشته باشد و اعدام‌ها به حالت تعلیق درآیند.»

سازمان حقوق بشر ایران اعدام این چهار زندانی سیاسی را شدیدا محکوم کرده و از جامعه جهانی خواست «سکوت خود را در قبال موج اعدام‌ها در ایران بشکنند».

این سازمان همچنین از ندا الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان، درخواست کرد سفرش را به ایران در اعتراض به اعدام‌ها لغو کند.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان، با اشاره به «اعتراف زیر شکنجه و بدون دادرسی عادلانه» اعدام این زندانیان را «قتل فراقضایی» عنوان کرد و گفت: «خامنه‌ای و قوه‌قضائیه نظام فاسد جمهوری اسلامی باید در قبال این قتل‌ها مورد پاسخگویی قرار گیرند.»

پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار در مردادماه ۱۴۰۱ از سوی نیروهای امنیتی در منطقه صومای برادوست شهرستان ارومیه بازداشت شدند.

شورای آتلانتیک: آمریکا باید در اوایل چرخه تنش با قدرت بیشتری پاسخ می‌داد

۹ بهمن ۱۴۰۲، ۰۰:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

شورای آتلانتیک در واکنش به حمله گروه‌های نیابتی تحت حمایت جمهوری اسلامی در مطلبی نوشت: «آمریکا باید در اوایل چرخه تنش با قدرت بیشتری پاسخ می‌داد و حالا باید این کار را انجام دهد.»

در این مطلب آمده واشینگتن باید گزینه‌هایی مانند «تعقیب دارایی‌های هوایی و دریایی ایران برای ایجاد ممنوعیت اجباری انتقال محموله‌های سپاه به متحدانش و گسترش عملیات هوایی علیه حوثی‌ها برای هدف قرار دادن رهبری آنها» را در نظر بگیرد.

ان‌بی‌سی نیوز: دولت بایدن در حال بررسی کند کردن تحویل سلاح به اسرائیل است

۸ بهمن ۱۴۰۲، ۲۱:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی به نقل از مقام‌های آمریکا گزارش داد که دولت این کشور در حال بررسی توقف یا کند کردن ارسال برخی محموله‌های تسلیحاتی به اسرائیل با هدف تحت فشار گذاشتن نتانیاهو برای کاهش عملیات نظامی اسرائیل در غزه است.

وبسایت این شبکه خبری روز یکشنبه هشتم بهمن به نقل از سه مقام کنونی و یک مقام سابق آمریکایی نوشت که دولت بایدن در حال بحث در مورد استفاده از فروش تسلیحات به عنوان اهرمی برای متقاعد کردن دولت نتانیاهو به کاهش عملیات نظامی در نوار غزه است.

به گفته این منابع، پنتاگون به دستور کاخ سفید در حال بررسی این موضوع است ولی هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده است.

این منابع گفتند که مقام‌های اسرائیلی همچنان از دولت بایدن درخواست تسلیحات بیشتر از جمله بمب‌ و پدافند هوایی می‌کنند.

این منابع گفتند که درخواست‌های غیرعلنی دولت بایدن از اسرائیل طی هفته‌های اخیر برای کاهش حملات به غزه آن گونه که کاخ سفید انتظار داشت، مورد قبول واقع نشده است.

اکنون با این ترفند، آمریکا امیدوار است که اسرائیلی‌ها وادار به انجام اقداماتی مانند باز کردن کریدورهای بشردوستانه برای ارائه کمک به غیرنظامیان فلسطینی شوند.

به گفته مقام‌های آمریکایی، در میان تسلیحاتی که ایالات متحده در مورد استفاده از آنها به عنوان اهرم فشار صحبت کرده، گلوله‌های توپخانه ۱۵۵ میلی‌متری و مهمات تهاجم مستقیم مشترک (JDAM) هستند که بمباران پراکنده را به حملات هدایت‌شونده دقیق تبدیل می‌کنند.

مقام‌های آمریکایی گفتند که دولت بایدن احتمالا به ارائه سایر تجهیزاتی که بمباران اسراییل را دقیق‌تر می‌کند، ادامه خواهد داد.

بر اساس اظهارات این مقام‌ها، به احتمال زیاد تحویل دفاع هوایی به اسرائیل کند نمی‌شود و همچنین ارائه سیستم‌های دیگری که می‌توانند از غیرنظامیان و زیرساخت‌های اسرائیلی در برابر حمله دفاع کنند به قوت خود باقی می‌ماند.

در کل، دولت بایدن در حال بررسی مواردی است که بر تجهیزات نظامی تهاجمی متمرکز شده است.

به نوشته ان‌بی‌سی نیوز، این موضوع یک تغییر بالقوه در رویکرد بایدن است و فشارهای دولت آمریکا بر اسرائیل در این زمینه از فشارهای لفظی و عمدتا پشت صحنه فراتر خواهد رفت.

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید تاکنون از موضع دولت بایدن در قبال درگیری‌های غزه دفاع کرده است.

او در بیانیه‌ای گفت: «اسرائیل حق و وظیفه دارد در برابر تهدید حماس از خود دفاع کند. با رعایت قوانین بشردوستانه بین‌المللی و محافظت از جان غیرنظامیان، ما همچنان متعهد به حمایت از اسرائیل در مبارزه با حماس هستیم.»

پیشتر بایدن گفته بود که تمام تلاش خود را برای تغییر تاکتیک‌های نظامی اسرائیل در جنگ غزه به کار خواهد بست.

مقام‌های کاخ سفید استدلال می‌کنند که بایدن موفقیت‌هایی داشته است، اگرچه آنها اذعان دارند که دولت اسرائیل هنوز آن‌طور که رییس‌جمهور آمریکا می‌خواست پیش نرفته‌اند.

یکی از مقامات ارشد دولت بایدن که نامش فاش نشده به ان‌بی‌سی نیوز گفت: «کارهای بیشتری وجود دارد که باید انجام شود و آنها [مقام‌های اسرائیل] باید بیشتر مراقب باشند.»

وال استریت ژورنال: حدود ۸۰ درصد از شبکه تونل‌های زیرزمینی حماس همچنان فعال است

۸ بهمن ۱۴۰۲، ۲۱:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد با گذشت بیش از ۱۱۰ روز از آغاز درگیری‌ها در نوار غزه، حدود ۸۰ درصد از شبکه تونل‌های زیرزمینی حماس در این منطقه «دست‌نخورده» باقی مانده است.

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند شناسایی و تخریب تونل‌های زیرزمینی گامی مهم در جهت به دام انداختن رهبران حماس و آزادی گروگان‌های در بند این گروه به شمار می‌رود.

به گفته آن‌ها، ورودی برخی از این تونل‌ها در میان زیرساخت‌های غیرنظامی منطقه مانند بیمارستان‌ها قرار گرفته است.

در گزارش وال استریت ژورنال آمده است حماس از این تونل‌ها به عنوان انبار سلاح و مهمات، مقر فرماندهی برای رهبران این گروه و مخفی‌گاهی امن برای شبه‌نظامیان فلسطینی استفاده می‌کند. تونل‌های زیرزمینی به اعضای حماس این امکان را می‌دهند که بدون قرار گرفتن در تیررس حملات ارتش اسرائیل، در غزه تردد کنند.

همچنین برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که تعدادی از گروگان‌های اسرائیلی در این تونل‌ها نگهداری می‌شوند.

وال استریت ژورنال افزود شبکه تونل‌های زیرزمینی در غزه طولی بالغ بر ۴۸۰ کیلومتر دارد. این عدد معادل طول حدودا نیمی از شبکه متروی شهر نیویورک است.

100%

پیش از این روزنامه نیویورک تایمز روز ۲۶ دی گزارش داده بود طول شبکه تونل‌های زیرزمینی حماس به ۵۶۰ تا ۷۲۰ کیلومتر می‌رسد.این تخمین به مراتب بیشتر از میزانی است که ارتش اسرائیل ماه گذشته برآورد کرده بود. نکته حائز توجه در این میان این است که نوار غزه تنها ۴۰ کیلومتر طول دارد.

کانال ۱۲ اسرائیل هم روز یکم بهمن به نقل از مقام‌های نظامی این کشور تایید کرد طول تونل‌های زیرزمینی حماس در غزه فراتر از پیش‌بینی‌ها بوده‌ است.

اسرائیل تاکنون روش‌های مختلفی را برای نابودی این شبکه امتحان کرده است. در آذرماه رسانه‌ها خبر دادند ارتش اسرائیل در حال برنامه‌ریزی برای پمپاژ آب دریا به داخل شبکه تونل‌های حماس است.

استفاده از مواد منفجره مایع، بمباران هوایی، تخریب ورودی‌ها، و بهره‌گیری از نیروهای عملیاتی زبده، سگ و ربات از دیگر روش‌های به کار گرفته شده از سوی ارتش اسرائیل برای از کار انداختن فعالیت این ابزار حیاتی حماس بوده‌اند.

با وجود تمامی این تدبیرها، مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی تخمین می‌زنند تاکنون تنها حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از این شبکه آسیب دیده است.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که «به طور کامل و تدریجی» در حال از بین بردن شبکه تونل‌های زیرزمینی در نوار غزه است.

با این حال یک مقام نظامی ارشد اسرائیل به وال استریت ژورنال گفت هدف کنونی ارتش این کشور پاک‌سازی «گره‌ها» و مکان‌های حیاتی در این تونل‌ها است؛ نقاطی که رهبران و شبه‌نظامیان حماس در آن‌ها پناه گرفته‌اند.

او افزود بازرسی و تخریب تمامی این شبکه فعلا در دستور کار قرار ندارد.

درخواست اشد مجازات برای یوهان فلودروس دیپلمات سوئدی زندانی در ایران

۸ بهمن ۱۴۰۲، ۲۰:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

پنجمین و آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات یوهان فلودروس، شهروند ۳۳ ساله سوئدی و دیپلمات اتحادیه اروپا، برگزار شد. او از زمان بازداشت به دست ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در فروردین‌ ۱۴۰۱، در زندان به سر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، این جلسه روز یک‌شنبه هشتم بهمن در شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد و علاوه بر فلودروس و وکلای او، مترجم رسمی و کاردار سفارت سوئد نیز در آن حضور داشتند.

قاضی در این جلسه مجددا اتهامات این شهروند سوئدی را «افساد فی‌الارض از طریق اقدام علیه امنیت کشور»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «همکاری اطلاعاتی» با اسرائیل اعلام کرد.

قاضی گفت این اتهام‌ها بر اساس گزارش‌های دستگاه‌ امنیتی جمهوری اسلامی و همچنین با در نظر گرفتن سایر ادله، نظیر حضور فلودروس در شهرهای مرزی ایران و سفرهای این دیپلمات به کشورهای مختلف جهان، از جمله اسرائیل مطرح شده‌اند.

نماینده دادستان در این جلسه خواهان صدور حکم اشد مجازات برای این شهروند سوئدی شد.

به گزارش فارس، فلودروس و وکلای او یک هفته فرصت دارند تا لایحه دفاعیه نهایی خود را به دادگاه ارائه کنند.

اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این دیپلمات روز ۱۹ آذر برگزار شده بود.

فلودروس که فارغ‌التحصیل دانشگاه آکسفورد است، قبل از بازداشت در میز افغانستان در بخش خدمات خارجی اتحادیه اروپا مشغول به فعالیت بود.

پدر فلودروس در آذرماه در مصاحبه با روزنامه گاردین گفت پسرش در دوران حبس در ایران «جهنم را به معنای واقعی کلمه» تجربه کرده است.

فعالان سیاسی و حقوق بشر، بازداشت و محاکمه فلودروس را تلاشی از سوی تهران به منظور تحت فشار گذاشتن دولت سوئد برای آزاد کردن حمید نوری، مقام قضایی پیشین جمهوری اسلامی، می‌دانند.

نوری به اتهام مشارکت در «کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷» به حبس ابد محکوم شده است.

دادگاه استیناف در استکهلم روز ۲۸ آذر رای دادگاه بدوی و حکم حبس ابد صادر شده برای نوری را تایید کرد.

روزنامه کیهان، رسانه تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارم دی با مقایسه دادگاه حمید نوری و یوهان فلودروس نوشت در صورت اثبات اتهامات این تبعه سوئدی، از جمله «همکاری با اسرائیل»، «محکومیت سنگین و پشیمان‌کننده‌ای» می‌تواند در انتظار او باشد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که اخیرا دو تبعه سوئدی دیگر نیز به دست نهادهای امنیتی در جمهوری اسلامی دستگیر شده‌اند.

وزارت خارجه سوئد روز سوم بهمن در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال اعلام کرد فعلا نمی‌تواند آمار دقیقی از شهروندان سوئدی بازداشت شده در ایران ارائه کند.

این وزارت‌خانه افزود با هدف جلوگیری از پیچیده شدن روند رسیدگی به پرونده این افراد در ایران، از اطلاع‌رسانی در این خصوص پرهیز می‌کند.