بازداشت کاربران فضای مجازی در عربستان سعودی به دلیل حمله به اسرائیل

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۳

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد عربستان سعودی دستگیری برخی شهروندان این کشور را به دلیل انتشار پست‌هایی در رسانه‌های اجتماعی مرتبط با جنگ غزه و حمله به اسرائیل، تشدید کرده است.

این رسانه آمریکایی روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت در گزارشی نوشت این اقدام در راستای ابراز آمادگی برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل و نیز نگرانی از بهره‌برداری جمهوری اسلامی از شرایط به منظور ایجاد ناآرامی است.

بلومبرگ بر اساس اظهارات دیپلمات‌ها و گروه‌های حقوق بشری مستقر در ریاض، افزود که موج دستگیری‌های اخیر ناشی از نگرانی‌های امنیتی است که به طور خاص با حمله مرگ‌بار حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر و پیامدهای آن مرتبط است.

به گفته مقام‌های فلسطینی در غزه، منطقه تحت کنترل حماس، بمباران‌های اسرائیل در‌ این منطقه پس از حمله روز هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بسیاری دیگر در غزه، نیاز فوری به غذا و مراقبت‌های بهداشتی دارند.

وضعیت فعلی باعث واکنش شدید ضد اسرائیلی در سراسر جهان عرب و برخی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده شده است.

درگیری‌های خشونت‌آمیز در محوطه برخی دانشگاه‌های آمریکایی بازتاب جهانی داشته است.

بلومبرگ بر اساس اطلاعات و اظهارات منابع خود گزارش داد که عربستان سعودی و متحدان منطقه‌ای‌ ریاض مانند مصر و اردن از این روند نگران شده‌اند.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی و متحدانش نگرانند ایران و گروه‌های اسلام‌گرا از این درگیری برای برانگیختن موجی از خیزش‌ها در کشورهای عربی سوءاستفاده کنند.

پیش‌ از این، ناآرامی‌های موسوم به «بهار عربی» که بیش از یک دهه پیش اتفاق افتاد، پیامدهای سیاسی عمده‌ای در برخی کشورهای عربی به دنبال داشت.

این گزارش بلومبرگ در حالی است که همین خبرگزاری به تازگی خبر داده است آمریکا و عربستان سعودی در آستانه پیمانی تاریخی هستند که نه تنها تضمین‌های امنیتی بی‌سابقه‌ای را به پادشاهی سعودی ارائه می‌دهد، بلکه می‌تواند در صورت پایان دادن به جنگ در غزه، راه را برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل هموار کند.

مذاکرات بین واشینگتن و ریاض در هفته‌های اخیر شتابی تازه گرفته است.

به گفته منابعی که نخواستند نامشان فاش شود، اکنون بسیاری از مقام‌ها در عربستان سعودی و آمریکا خوش‌بین هستند که بتوانند ظرف چند هفته به یک توافق تاریخی دست پیدا کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

در بطن
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.